Artúr „király” és Bence „herceg” a döntőre pályázik

Megnyerte negyeddöntőjét Hajós Artúr és Stréli Bence a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián. A magyar fiúk a kubai Ayon/Alayo duót győzték le két játszmában (21:14, 21:18), s jutottak a legjobb négy közé, ahol kedden a döntőbe jutásért a svéd Ahman/Hellvig kettőssel meccselnek majd.

 

A mérkőzés elején még felváltva estek a pontok, de magabiztosak voltak a fiúk, a megilletődöttségnek még csak a jelei sem látszottak, pedig ekkora tétnél ez nem lett volna csoda. Először 11:8-nál tudtak meglépni komolyabban a mieink, de aztán a technikai szünetben már megint csak egy pont volt a különbség (11:10). A pihenőt követően azonban a kubaiakat mintha kicserélték volna, hibát hibára halmoztak, a mieink pedig ezt rendre kihasználták és aztán nagyon simán, a végén két Hajós-ásszal 21:14-re nyerték a szettet.

A második játszmában is maradt a könnyed játék, azonban ez rontott nyitásokkal párosult, így tudták tartani a lépést a közép-amerikaiak. Több volt a hiba ekkor a játékunkban, így a végéig hol az egyik, hol a másik páros vezetett. A hajrá azonban parádés volt: Hajós Artúr előbb egy átcsorgó szervából szerezte meg a 19. pontunkat, majd második érintésre kosárral tette maga mögé a labdát az ellenfél térfelére. A kubaiak ekkor már azt sem tudták hol vannak, s a végén Artúr „király” értékesítette a meccslabdát is (21:18).

„Egyszerűen fantasztikus volt. Nagyon jól játszottunk, a mi játékunkat tudtuk játszani. Felépítettünk egy stratégiát, és az egész meccsen végigvittük, egyszerűen nem tudtak ellenszert találni rá” – értékelt érthetően feldobottan Stréli Bence, akitől Hajós Artúr vette át a szót. – „Szuper mérkőzés volt. Annyira jó, hogy ennyi ember előtt tudtunk játszani, csomóan szurkoltak nekünk, sikerült a közönséget is bevonni a játékba. Nagyon jól éreztük magunkat. Nincs megállás.”

Magyarok az ELŐDÖNTŐBEN!

🔥🇭🇺️🔥A Hajós/Stréli Beachvolleyballteam az ELŐDÖNTŐBEN!!!!👏👏👏👏👏👏HajráMagyarok!!!!!!🙌🇭🇺🙌🇭🇺🙌🇭🇺🙌#buenosaires2018 #olimpia #ifjusagiolimpia #hungary #beachvolleyballhungary #hajramagyarok

Közzétette: Beach Volleyball Hungary – 2018. október 15., hétfő

„A végén egy kicsit elfogyott az ereje a fiúknak, de akkor meg bejött a csibészség. A siker kulcsa az volt, hogy most nem görcsöltek rá a fiúk a meccsre, hanem lazán játszottak. El se hiszem…” – nyilatkozta honlapunknak a fiúk edzője, Buday Balázs a mérkőzés után.

A páros kedden, magyar idő szerint 20 órakor az európai kvalifikációt megnyerő svéd Jonatan Hellvig, David Ahman duóval küzd meg a fináléba jutásért. Buday Balázs elmondta ellenfelükről, hogy a korosztályos világbajnokságon azért nem indultak, hogy ne égessék ki magukat az idényben, azonban nagyon technikásak, gyorsak és változatos a támadójátékuk. A mieink edzettek is már velük Argentínában, aminek emlékét egy fotóval is megörökítették.