Ifjúsági olimpia: csoportgyőztesként jutott tovább Hajós és Stréli

Utolsó csoportmérkőzését is magabiztosan megnyerve (21:5, 21:14) már a legjobb tizenhat közé jutott Hajós Artúr és Stréli Bence a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián.

 

Harmadik csoportmérkőzésén sem engedett ki Hajós Artúr és Stréli Bence a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián. Ezúttal az eddig mindkét mérkőzését elvesztő monacói Ludovic Palmaro és Olivier Lanteri volt a mieink ellenfele, s a kissé barátságtalan, szemerkélő esőben a mieink nem bízták a véletlenre a dolgot: 11:0-ig nem engedték szóhoz jutni az ellenfelet, akik végül mindössze öt pontot tudtak összehozni a játszmában (21:5).

A második szett ehhez képest valamivel szorosabb volt, de a magyar fiúk már az elején elhúztak három-négy ponttal, s ezt a különbséget tartani is tudták a technikai szünetig (12:9). Ott volt, hogy két pontra is feljött az ellenfél, de ez csak a mézesmadzag volt, a hajrában megint megnőtt a különbség és végül hat mérkőzéslabdája is volt a mieinknek, amelyből már az elsőt kihasználták (21:14).

Mindenesetre az emberben felmerül a kérdés, hogy egy ilyen szintű európai páros végül, hogy kaphatott szabadkártyát, miközben a kontinens legjobbjai közül többen is hiányoztak, s gyakorlatilag élet-halálharc folyt a hat európai kvótáért. A mieink is éppen csak befértek a mezőnybe, ahol viszont kétség sem fért ahhoz, hogy toronymagasan ők voltak a legjobbak.

Mindegy, ez legyen más gondja, mi pedig örüljünk annak, hogy párosunk már a legjobb 16 között van, s ott sem kaphat olyan ellenfelet, amely csoportgyőztes lett. Az igazi vízválasztó az a mérkőzés lesz, amelyet vasárnap játszanak majd.