Hajszálra a csoportgyőzelemtől Hajós és Stréli

Második mérkőzését is megnyerte a strandröplabdázó Hajós Artúr és Stréli Bence, a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, ezzel nagyon nagy esélyük nyílt arra, hogy a csoportjuk élén végezzenek és bejussanak a legjobb 16 közé!

 

A sorsolás úgy hozta, hogy a második fordulóban csapott össze egymással az első forduló két győztese, azaz nagy valószínűséggel ez a találkozó döntött a csoportelsőségről is. A magyar fiúk nagyon simán nyerték az első játszmát Costa Ricai ellenfelükkel szemben (21:13), a másodikban azonban sokáig a közép-amerikaiak vezettek. A mieink 15:05-nél érték utol riválisukat, s egyből fordítottak is, majd a játszma végén sikerült három ponttal is meglépniük. A végén három mérkőzéslabdájuk is volt, amiből a másodikat sikerült értékesíteniük (21:18).

„Az első szettben viszonylag jól ment a játék, kevés hibával röplabdáztunk, a szerváink is jól sültek el. A második játszmában kicsit leültünk, de aztán vissza tudtunk jönni és fordítottunk” – értékelt Stréli Bence a Beach Volleyball Hungary-n, akinek gondolatait Hajós Artúr egészítette ki. – „A második szettben kicsit meginogtunk, ötpontos hátrányból álltunk fel. Jól éreztük magunkat, élveztem a játékot. Kis szél fújt, de egyébként szuper volt az időjárás. Készülünk Monacóra!”

A csoport másik találkozóján a mieink által legyőzött ghánai kettős 2:1-re legyőzte a monacóiakat, azaz a csütörtöki, utolsó csoportmeccsükön a mieinkre a leggyengébb páros vár majd 14 órától. A mai sikerrel nagy valószínűséggel párosunk megnyerte a csoportját, ami azt is jelenti, hogy ők már a legjobb 16 között folytatják a küzdelmeket, ahol biztosan nem egy másik csoport győztesével játszanak majd a nyolc közé kerülésért.