Már vasárnap pályára lép Hajós és Stréli az ifjúsági olimpián

A megnyitóünnepséggel megkezdődött Buenos Airesben a harmadik ifjúsági olimpia, ahol számos magyar sportoló között, legnagyobb örömünkre ott van a strandröplabdázó Hajós Artúr és Stréli Bence is. Már megtartották a csoportok sorsolását is, a magyar fiúk pedig már az első napon pályára lépnek.

 

Szombaton megtartották a sorsolást, s ezen kiderült, hogy a mieink a ghánai, a monacói és a Costa Ricai párosokkal kerültek egy csoportba.

„A ghánaiak eléggé hajtós játékosok, kérdés, hogy ebből mennyit tudnak majd érvényesíteni a pályán. A monacóiak ellen kötelező a győzelem, a Costa Ricaiak ügyesek, talán ők a legerősebb riválisok a csoportban. De ettől függetlenül elsőre ez egy kellemes csoportnak tűnik, ebben még az első hely is benne van” – mondta el a sorsolás után Buday Balázs, a fiúk edzője. A csoportgyőzelem pedig azt jelentené, hogy a mieink ezt követően már automatikusan a legjobb 16 között folytathatják a küzdelmeket.

Persze, ehhez először még a csoportküzdelmeket kell sikerrel venni. A mieink első találkozójára egyből vasárnap reggel, magyar idő szerint 14 órától kerül sor, amikor a ghánai Kelvin Carboo és Eric Tsatsu lesz majd az ellenfél. Hétfőn pihenőnap következik, majd kedden a Costa Ricai Alexandre Veliz és Criforth Lobo, csütörtökön pedig a monacói Ludovic Palmaro és Olivier Lanteri elleni találkozó vár a mieinkre.