Az Extraliga-tagság megőrzése a fő feladat Szombathelyen

Szerdán hazai pályán kezdi meg a bajnokságot a Hungast-Haladás Szombathely újonc Extraligás röplabdacsapata, és a 19 órakor kezdődő összecsapáson a bajnoki címvédő Békéscsaba lesz a vendége

A zöld-fehérek keddi sajtótájékoztatóján az új vezetőedző, Bedőcs Gergely elmondta: természetesen a vendégegyüttes az esélyes, de mindent elkövetnek, hogy a nézők a következő mérkőzéseken is kíváncsiak legyenek a csapatra. A békéscsabai együttes keretének tagja Bodovics Hanna is, akit egy másik szombathelyi nevelésű játékossal, Takács Dorotival együtt megpróbáltak hazacsábítani, de nem sikerült.

A csapat tavalyi keretből három idegenlégióst sikerült megtartani: Nicole Kinser, Andrea Kalman és Milana Reljic továbbra is a vasiakat erősíti. Saját nevelésű játékosként Bokor Laura, illetve még két sportiskolás, Csóka Lili és Marton Gabriella is a felnőttekkel edzhet. Az amerikai Katie Huffon, a kanadai-szlovén Stephanie Lojenen és az osztrák válogatott liberójátékosán, Sophie Wallneren kívül magyarokat is sikerült igazolni: a feladó Kolada Juditot a TFSE-ből, ütőként pedig Takács Bernadettet az MTK-ból, valamint az Egerből indult Dobó Alexandrát, aki Ausztráliából tért haza. Még mindig nem teljes a keret. Napokon belül érkezhet egy 189 centi magas szerb center, azonban még egy feladót továbbra is keresnek. Remélik, a közönség türelmes lesz a csapattal, amelynek a célja az extraligás tagság megőrzése.