Békéscsabai bravúrgyőzelem a BL-döntős ellen!

A Lugoj elleni vereség és a házigazdák ellen aratott siker után bravúros győzelmet aratott a Békéscsaba a temesvári nemzetközi női felkészülési tornán A magyar bajnok négy szettben nyert a tavalyi BL-döntős ellen!

A temesvári felkészülési torna zárónapján a Bajnokok Ligája tavalyi kiírásának döntőse volt a BRSE ellenfele. Nem illetődött meg a magyar bajnok, hogy világsztárok állnak a háló túloldalán, szívósan küzdve tartották magukat aztán elég volt nehány hiba, melyet könyörtelenül megbüntetett az ellenfél, de így is nagy küzdelemre késztették Darko Zakoc alakulatát. A hajrában jött az újabb fordulat, a második szettlabdát kihasználva megnyertük az első szettet. Alaposan felpaprikázta mindez a román együttest, valóságos szőnyegbombázással reagáltak az első etap sérelmeire. Cserélt Kormos Mihály, pályára lépett Bodovics Hanna és Fábián Fanny is, de a nem csökkent a különbség, egyenlített az Alba Blaj. A harmadik szettben is szervezetten és nagy akarással játszott a Békéscsaba, a vendégek mesterének időt kellett kérnie. Glemboczki, Mlinar és Szedmák többször állította megoldhatatlan feladat elé nagy nevű ellenfeleit. A hazai publikum meglepetésére megnyerte a játékrészt a BRSE. A negyedik szett is remekül indult, nem talált fogást Tálas Zsuzsáékon a BL ezüstérmes. Hatalmas küzdelem alakult ki, melyből a csabai együttes taktikus játékkal, nagyszerű egyéni teljesítményekkel győztesen jött ki.

Kormos Mihály: Igazi csapatmunka volt! Mindenki hozzátett a sikerhez. Hasznos torna volt, köszönjük a temesvári klub invitálását.

Alba Blaj – Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (-24, 15, -23, -25)
BRSE: Tálas, Mlinar, Glemboczki, Perovic, Pekárik, Medic. Csere: Szpin (liberó) , Molcsányi, Szedmák, Bodovics, Fábián, Bodnár. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.
Az eredmény alakulása. 1. szett: 11:8, 20:19. 2. szett: 13:6, 19:11. 3. szett: 8:10, 18:18. 4. szett: 7:10, 16:17.