Megvédték világbajnoki címüket a lengyelek

Története során harmadszor nyert világbajnoki aranyérmet Lengyelország férfi röplabda-válogatottja: a címvédő együttes az idei vb torinói fináléjában 3:0-ra győzte le az olimpiai bajnok brazil csapatot.

 

A vasárnapi összecsapáson az első szett kiélezett végjátékát leszámítva elmaradt a várt nagy küzdelem: a 24 pontig jutó Bartosz Kurek vezette lengyelek végig irányították a döntőt, és elsősorban sokkal jobb blokkteljesítményünknek köszönhetően ismételték meg négy évvel ezelőtti diadalukat.

Ugyanez a két együttes vívta az előző, illetve a 12 évvel korábbi döntőt is: legutóbb Katowicében az akkor a házigazda lengyelek 3:1-re győztek, 2006-ban Tokióban a dél-amerikaiak diadalmaskodtak 3:0-ra. A lengyelek sikerükkel utolérték az örökranglistán az ugyancsak háromszoros világbajnok olaszokat és brazilokat.

A bronzérmet az Egyesült Államok csapata szerezte meg, amely a harmadik helyért játszott találkozón 3:1-re legyőzte Szerbia válogatottját. Az észak-amerikaiak 1994 óta először állhattak dobogóra.

FÉRFI RÖPLABDA VILÁGBAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Lengyelország–Brazília 3:0 (26, 20, 23)