Szakmai szeminárium a nemzetközi kupacsapatainknak

A Magyar Röplabda Szövetség székházában, csütörtökön megtartották a szokásos éves szemináriumot az európai klubkupákban résztvevő egyesületeknek számára. Ezen tájékoztatták a magyar csapatok képviselőit a Bajnokok Ligája, a CEV Kupa és a Challenge-kupa menetéről, a mérkőzések rendezési feltételeiről.

 

Az eseményen Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára köszöntötte a jelenlévőket, aki hangsúlyozta: rekord nevezési szám született idén magyar csapatok körében a Nemzetközi Kupasorozatokban, hiszen összesen nyolc csapat – a férfiaknál a VRCK a BL-ben, a Fino Kaposvár és a Pénzügyőr a Challenge-kupában, míg a nőknél a BRSE a BL-ben, a Fatum-Nyíregyháza a CEV-kupában, az UTE, a Jászberény és a Vasas pedig a Challenge-kupában – lesz érdekelt, illetve örömteli tény, hogy mind a férfiaknál, mind pedig a nőknél van magyar klub a Bajnokok Ligájában.

Nagy Kornél, az MRSZ sportszervezési igazgatója tájékoztatta a jelenlévő csapatok képviselőit a nemzetközi mérkőzések szervezéséről és lebonyolításáról. Többek között hangoztatta a meccs helyszín és a játéktér megfelelő előkészítését.

Az MRSZ Varga Róbertet, a BRSE technikai igazgatóját kérte fel, hogy tartson előadást a klub tapasztalatairól és sikereiről marketing, promóció és jegyértékesítés témájában. A szakember hangsúlyozta, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület értékesítési sikerét hosszú távú, több éves stratégiájának köszönheti.