Befejeződtek a középdöntők a világbajnokságon

Vasárnap este befejeződtek a középdöntős küzdelmek az olasz–bolgár közös rendezésű férfi világbajnokságon. A legjobb hat közé a házigazda olaszok mellett az Európa-bajnok oroszok, a címvédő lengyelek, a szerbek, valamint az olimpiai bajnok brazilok és az amerikaiak jutottak be.

 

A középdöntő négy négyes csoportjából a csoportgyőztesek és a két legjobb második jutott a harmadik körbe. Az utolsó fordulója előtt még a 2015-ös Európa-bajnok franciáknak is komoly esélyük volt a továbbjutásra, sőt, a vb-címvédő lengyeleknek mindenképpen le kellett győzniük a szerbeket, azonban ez sikerült nekik, s ezzel ők lettek a csoportgyőztesek. Így viszont hiába volt több pontja a francia csapatnak a szerbeknél, ilyenkor a több győzelem számít, s ebben déli szomszédjaink voltak jobbak hattal, miután a gallok három mérkőzésüket is 3:2-re vesztették el, s nekik így csak öt sikerük volt.

A mezőnyben amúgy már csak az amerikaiak veretlenek, bár nekik is becsúszott már két 3:2, míg a brazilok és az olaszok egy-egy vereséget szenvedtek el eddig. A folytatásban két hármas csoportra osztják a csapatokat, itt viszont nulláról indulnak a csapatok, s az első kettő jut majd az elődöntőkbe. Két szünnapot követően szerdától Torinóban zajlanak majd a mérkőzések.

A sors fintora, hogy a két nem európai csapat egy csoportba került a harmadik körben, rajtuk kívül az oroszok vannak még itt, míg a másik ágon a házigazdák mellett a szerbek és a lengyelek meccselnek majd az elődöntőbe kerülésért.