Kaposvár továbbra is a röplabda mellett

Rekordösszeggel támogatja a Kaposvár helyi röplabdaklubokat. A városi önkormányzat 84 millió forinttal áll a kaposvári röplabdacsapatok mögé – a frissen aláírt megállapodás szerint.

A Fino Kaposvár férfi, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női csapatának és a Kaposvári Röplabda Akadémiának juttatott támogatás magában foglalja az edzésekhez, mérkőzésekhez szükséges infrastruktúra használatát. Szita Károly polgármester az eseményen hangsúlyozta: amikor az önkormányzat a sportra költ, nemcsak az élsportot segíti, a célja az is, hogy az itt lakók egészségesebbek legyenek, mert ez a város jövőjének alappillére.
Kaposváron versenyuszoda, sportcsarnok épül, s tervezik egy röplabda-munkacsarnok létesítését a Munkácsy Gimnázium területén. A röplabda 1947-ben honosodott meg Kaposváron. A férfiak 1992-ben nyerték első bajnoki aranyérmüket, most 18 bajnoki és 18 kupaelsőségnél tartanak. A férfiak az elmúlt idényben a bajnoki sorozatban ezüst-, a kupában bronzérmet nyertek, a nők a bajnokságban az ötödik helyen végeztek, és az osztályozó elvesztése miatt a következő szezonban nem az Extraligában, hanem az NB I-ben játszanak. A cél, hogy a férfiak megnyerjék valamelyik sorozatot, a nők pedig visszajussanak az elit mezőnybe.

Orosz Ferenc, az akadémia elnök-ügyvezetője, az MRSZ elnökségi tagja kiemelte: Kaposvár a magyarországi röplabdázás egyik régióközpontja lett, és azt szeretnék, ha az itt működő akadémia országosan is kiemelt lenne. Ehhez a jó szakmai munka mellett az iskolai, kollégiumi, létesítményi hátteret is igyekeznek megteremteni a város közreműködésével.