A középdöntőkkel folytatódik a férfi világbajnokság

Két szünnap után pénteken a középdöntőkkel folytatódik az olasz–bolgár közös rendezésű férfi világbajnokság.

 

A csoportkörben a négy hatos csoportból az utolsó kettő esett ki, s az ottani eredményeket tovább víve négyes csoportokban folytatják a küzdelmeket. Az európai csapatok egyelőre dominálják a világbajnokságot, hiszen mind a tíz kontinensbéli csapat bejutott a legjobb 16 közé, rajtuk kívül Argentína, Ausztrália, Brazília, Egyesült Államok, Irán és Kanada folytathatja tovább a küzdelmeket.

Jelenleg három válogatott veretlen még a mezőnyben: a házigazda olaszok, a lengyelek és az amerikaiak, de utóbbiak már két pontot is elvesztettek, hiszen az ausztrálokat és a szerbeket is csak döntő szettben tudták legyőzni. A legcifrább helyzet a B-csoportban alakult ki, ott ugyanis alaposan körbe verték egymást a csapatok: a csoportgyőztes brazilok 3:1-re kikaptak a hollandoktól, és a franciákat is csak 3:2-re győzték le, a hollandok viszont Kanadától szenvedtek vereséget, és ők is csak a döntő szettben múlták felül a franciákat, így aztán három 11 pontos csapat közül jobb szettarányuknak köszönhetően a dél-amerikaiak végeztek a csoport élén, megelőzve a hollandokat és a franciákat.

Az új csoportok közül az E-ben csak európai csapatok vannak, köztük a házigazda olaszok, a hollandok és az oroszok. Az F-en a brazilok végig menetelhetnek, a G-ben viszont az amerikaiakra a házigazda bolgárok és egy pikáns, Irán elleni mérkőzés vár, míg a H-ban várhatóan megint csak európai csata lesz a továbbjutásért címvédő lengyelek, a szerbek és a franciák között.