Fővárosi sikerek a felkészülési tornákon

Több felkészülési tornát is rendeztek a hétvégén idehaza. A legrangosabbak ezek közül a férfiaknál a kecskeméti Dunszt Ferenc Emléktorna volt, míg a nőknél Gödöllőn az Ádám László, Rákospalotán pedig a Szalayné Sebők Éva Emléktornára került sor.

Kecskeméten a házigazdák mellett két fővárosi klub, a Pénzügyőr (képünkön) és a MAFC, valamint a romániai Stiinta Explorari (Nagybánya) vett részt a tornán. A kecskemétiek a román csapattól és a Pénzügyőrtől is 3:2-es vereséget szenvedtek, míg utóbbiak három játszmában nyertek a Nagybánya ellen, így végül ők nyerték a tornát a Stiinta Explorari, a HÉP-Kecskemét és minden mérkőzését elveszítő MAFC ellen.

A torna végeredménye:
1. Pénzügyőr
2. Stiinta Explorari (román)
3. HÉP-Kecskemét
4. MAFC

 

A gödöllői ötcsapatos tornán háromszettes mérkőzéseket játszottak, s minden csapatnak annyi pontja volt, amennyi játszmát megnyert. Az MTK (a vezető képen) a négy mérkőzése során mindössze a házigazdák ellen veszített egy szettet, így magabiztosan nyerte a tornát, ahol a gödöllőiek lettek a másodikak (a kis képen), akik a fővárosiak mellett a Budaörstől is kikaptak 2:1-re, a Balatonfüredet azonban 3:0-ra, a DVTK-t pedig 2:1-re győzték le.

A mérleg nyelve a Balaton-parti csapat volt, amely az első napon mindkét meccsét elvesztette (MTK, Gödöllő), vasárnap viszont mindkettőt megnyerte 3:0-ra (Budaörs, DVTK). Így aztán a hármas körbeverésből az első napon a hazaiakat bravúrral legyőző budaörsiek kerültek ki a legrosszabbul, s csúsztak le végül a dobogóról is. A DVTK mindössze egy játszmát nyert a négy mérkőzés során, mégpedig az utolsó meccsen, amikor a második szettben a gödöllőiek már a cseresorukat játszatták, a harmadik szettet azonban ekkor is elvesztették.

A torna érdekessége volt még, hogy minden találkozón (a két nap alatt összesen tízen) az egykori női szövetségi kapitány, Farkas Mihály volt a játékvezető – közmegelégedésre. Az MRSZ JT ugyanis éppen erre a hétvégére időzítette az országos keret továbbképzését, így nagy “hiánycikk” volt a bíró, de a játékvezetői vizsgával is rendelkező szakember remekül helyettesítette őket.

A torna végeredménye:
1. MTK 11 pont
2. Penta Gödöllői RC 7
3. Szent Benedek-Balatonfüred 6
4. Budaörs 5
5. Diósgyőri VTK 1

 

A miskolciak szombaton szimultánban szerepeltek, mert a gödöllői torna mellett Rákospalotán, a Szalayné Sebők Éva Emléktornán is részt vettek. Rajtuk kívül a TFSE és a rendező Palota RC vett még részt a versenyen, amely végül a TFSE sikerét hozta, amely megelőzte a hazaiakat, míg a DVTK ezúttal is az utolsó helyen zárt.

A torna végeredménye:
1. TFSE
2. Palota
3. DVTK