Újpesti bronz és csabai negyedik hely „Csehszlovákiából”

A múlt hétvégén észak felé vette az útját a magyar bajnok BRSE és a bronzérmes UTE is. A csabaiak Prágában, a Mizunó Kupán vettek részt, míg az újpestiek Pozsonyban, a Slávia Kupán szerepeltek egyaránt ötcsapatos tornán.

 

Ezúttal utóbbiak számára termett több babér, miután a lilák előbb az osztrák Sokol Wient győzték le 3:1-es (20, –20, 19, 23) győzelmet, majd a házigazda, szlovák VK Slavia EU Bratislava ellen is nyertek 3:1-re (16, –23, –16, –26). A folytatásban már nem ment ilyen jól, a cseh VK Dupla Liberec már túl nagy falatnak bizonyult, igaz, Kántor Sándor ezen a mérkőzésen mindenkinek több játéklehetőséget adott, így végül 3:1-es vereség (–21, 22, –12, –22) lett a vége, míg az ugyancsak cseh VK Prostejov ellen ugyancsak 3:1-re kaptak ki (21, 21, –19, 16), így a tavalyihoz hasonlóan idén is a harmadik helyen végeztek a tornán.

A csabaiak a német Suhl ellen kezdtek, s szenvedtek 3:1-es vereséget, míg a házigazda Olymp Prahával szemben csak a döntő játszmában (2:3) maradtak alul. Ezen a meccsen ráadásul a fiatalabb játékosok is több bizonyítási lehetőséget kaptak. A szlovák bajnok Strabag Bratislava elleni találkozó már 3:1-es csabai sikert hozott, a záró mérkőzésen azonban a cseh VK UP Olomouc ezúttal túl nagy falatnak bizonyult, s a 3:1-es vereség után a csabaiaknak a negyedik hely jutott.

Gyorsan itt lesz azonban a visszavágás lehetősége, mert a két klub egy hónap múlva a MEVZA Kupában is összecsap, s akkor már komolyabb tétje lesz a találkozónak. A csabaiak persze addig sem tétlenkednek, hiszen a soron következő hétvégén éppen egy hármas torna házigazdái lesznek, ahol pénteken a már Prágában is legyőzött Strabag Bratislava, vasárnap pedig a temesvári Agroland lesz majd a BRSE ellenfele, míg szombaton a két vendég csap majd össze egymással a városi sportcsarnokban.