Hat plusz egy lett a magyar igazság Bibionéban

Pénteken megkezdődött a hagyományos őszi bibionei Beach Volley Marathon, ahol ismét népes magyar küldöttség képviselte színeinket, ráadásul a mieink remek eredményeket értek el az első napon. A nőknél nagyjából 90 páros közül kilenc magyar indult, s közülük hat be is verekedte magát a 32-es főtáblára.

 

A mieink közül a legjobban a bajnoki címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra duó végzett, akik saját táblájukon három győzelem után minimális vereséget szenvedtek az egyenes ágon, de ezt követően a vigaszágon újabb két győzelemmel a döntőbe verekedték magukat. Hetedik, igazából már semmiről sem döntő aznapi mérkőzésükön, végül kikaptak, de így is a második helyen zárták a táblát.

Az ob-döntőn ezüstérmes Háfra Dominika és Szabó Dorottya sorozatban négy győzelemmel jutott be az elődöntőbe, azonban a legrosszabbkor kaptak ki, így végül a bronzmeccset megnyerve a harmadik helyen végeztek a saját táblájukon, de ugyanúgy folytathatják szombaton, mint a Bálint Melinda/Harmat Borbála, a Czene Adrienn/Győri Panna, a Lutter Liza/Szombathelyi Kitti és a Müncz-Engelbrecht Amanda/Szikszai Diána párosok.

A férfiaknál – ahogyan az sajnos várható is volt – nem ment ennyire jól a mieinknek, de egy párosunknak, Marton Tamásnak és Pető Leventének így is sikerült kiharcolnia 120 induló közül a szombati főtáblára kerülést. A Bagics Bence/Jánossy Bálint duó sajnos éppen az utolsó mérkőzésen bukott el, minimális vereséget szenvedve. Ők sajnos így szombaton már csak délután, a vegyes négyesek küzdelmeiben lesznek érdekeltek. Ekkor kezdődnek ugyanis majd ebben és a hármasok kategóriáiban a csoportmérkőzések. A párosok főtáblás küzdelmei viszont reggel 8:30-től folytatódnak, tehát hét magyar párossal.