Újra pattog a röplabda Szegeden

Újjáéled a röplabda Szegeden, ugyanis a Szegedi Röplabda Sportegyesület a 2010/2011-es szezon után ismét indít férfi felnőttcsapatot az NB II-ben.

 

A szegedi röplabdázás a ’90-es években élte fénykorát, hiszen ebben az időszakban két bajnoki címet és négy Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett a város. Az elmúlt évtizedben az SZTE-EHÖK SE a másodosztályban vitézkedett, amely háromszor is bajnok lett, de egyszer sem vállalta el az élvonalbeli indulást, egy éve pedig meg is szűnt.

Az újjáalakult csapat nagy része erre a csapatra épül, s most a kihagyást követően újra szerepelnek az ezúttal már fordulós rendszerű másodosztályban, amelynek a Közép-csoportjába nyertek besorolást.

– A munkahelyi elfoglaltságok miatt hetente két edzéssel készülünk. Szerencsére egyre több egyetemista és középiskolás fiatal próbálgatja nálunk a szárnyait, úgyhogy a csapatunkban egyszerre van meg a kellő rutin és a lendületes fiatalosság – fogalmazott Strezeneczki Gyula, a Szegedi RSE vezetőedzője a szegedma.hu honlapnak adott interjúban.

Két éve – amikor legutóbb volt felnőttcsapat Szegeden – még kuparendszerben, havonta egyszer kétnapos tornákkal zajlott a bajnokság, most viszont már a többi csapatsporthoz hasonlóan hetente vannak fordulók. A megváltozott lebonyolítási rendszer miatt Strezeneczki mesternek komoly gondot jelenthet az állandóság megteremtése.

– Az elsődleges cél az, hogy minden mérkőzésen a lehető legjobb összeállításban tudjunk kiállni. Az idősebb játékosaink nagy része hétköznap dolgozik és a hétvégéiket érthető módon szívesebben töltik a családjaikkal, így nem várható el tőlük, hogy minden mérkőzésünkön szerepeljenek. Ennek ellenére remélem, hogy állandóság jellemzi majd a csapatunkat – fejtette ki álláspontját.

A célokat illetően a szakember úgy fogalmazott, hogy optimális esetben akár éremért is küzdhet a csapat az idei szezonban.

– Vannak kifejezetten erős csapatok is a bajnokságban, itt elsősorban az NB I-es klubok U-21-es gárdáira gondolok. Mindezek ellenére, ha összeáll a csapatunk, akkor akár a dobogóért is harcba szállhatunk – mondta bizakodóan a tréner.

Az SZRSE a hazai meccseit a szegedi röplabda fellegvárában, a Lila iskolában játssza majd.