Újra pályán a bajnokcsapat, megújult a Vásárhelyi tornacsarnoka

Lejátszotta a szezon első felkészülési találkozóit a Békéscsaba bajnoki címvédő női együttese. A lányok rögtön két mérkőzést vívtak az MTK csapatával.

Kormos Mihály, a BRSE szakmai igazgatója elmondta, hogy nem az eredmény volt az elsődleges, hanem azt, hogy immár mérkőzés szituációkban is gyakorolja a csapat azt, amiket eddig edzéseken csiszoltak.
– Hasznosnak ítélem meg mindkét találkozót, a csapatok kemény munkából érkeztek, így nem várhattunk még kiforrott játékot. Sok feladatunk van még a szezonkezdetig, de helyenként már láttam szép dolgokat. Örülök, hogy a fiatalok meccs szituációban gyakorolhattak – mondta Kormos Mihály.
A BRSE csapatából bokasérülés miatt hiányzott Sebestyén Flóra, betegsége okán pedig Pekárik Eszter, valamint három idegenlégiós (Ksenija Ivanovic, Lucija Mlinar és Nikoleta Perovic) a jövő hét elején csatlakozik a kerethez. Mindkét találkozó csabai sikerrel zárult, de a számszerű eredménynek ezúttal abszolút nem volt jelentősége.

Ugyancsak friss hír, hogy megújult tornacsarnokban edzhetnek a BRSE fiatal röplabdázói, ugyanis több mint 50 millió forintból megújult a Békéscsaba Szakképzési Centrum (BSZC) Vásárhelyi Pál tagiskolájának tornacsarnoka, amely egyszerre fogja szolgálni az iskola diákjait és a Békéscsaba Röplabda SE utánpótlás-nevelését – hangzott el az átadó ünnepségen.
Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy a város támogatja a sportágat, és két évvel ezelőtt megállapodott Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy a Modern Városok Program keretében megújulnak a város sportlétesítményei, így ennek első lépéseként a Vásárhelyi iskola tornaterme. A polgármester szerint Békéscsaba a magyar női röplabdázás fellegvárának számit, ezért a város, az egyesület és a helyi iskolák közösen teremtik meg a röplabda akadémia működésének infrastrukturális feltételeit.
Az első lépcsőben a Vásárhelyi iskola tornacsarnokának padlózatát újították meg, és új belső világítást is kapott az épület. A következő ütemben a BSZC Trefort tagiskolájának területén egy új munkacsarnok épül több mint 1,87 milliárd forint kormányzati támogatásból. Ez a forrás az építési munkálatok finanszírozása mellett eszközbeszerezésre is fordítható. Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója elmondta, hogy az új csarnok alapterülete megközelíti a háromezer négyzetmétert, és kialakítása XXI. századi színvonalú lesz. Az építési munkálatok még az idén megkezdődnek. Az új csarnokban nemcsak a röplabda-utánpótlásnevelés feltételeit teremtik meg, hanem az épület egyszerre fogja szolgálni a Trefort és a szomszédos Zwack tagiskola 2300 diákját is.
Baran Ádám, a BRSE elnöke kiemelte, a napokban döntött a röplabdaszövetség arról, hogy folytatódhat a Vásárhelyi iskola tornacsarnokának korszerűsítése, a továbbiakban 30 millió forintból megújulhatnak az öltözők és a szertár is. Az elnök elmondta azt is, hogy a BRSE-nél csaknem 300 fiatal röplabdázik.