Kovács Károlyt és Karagics Mátyást köszöntötték

A Magyar Röplabda Szövetség Hagyományőrző Bizottsága az elmúlt hetekben a 179-szeres válogatott Kovács Károlyt 70., illetve az edzőként a Kecskeméttel bajnoki címet szerző Karagics Mátyást 60. születésnapja alkalmából köszöntötte.

 

A 70 éves Kovács Károly Villányban ünnepelte születésnapját régi röplabdás társainak – Buzek László, Nagy István, Mondi József, dr. Dávid László – társaságában, és itt lepte meg őt az MRSZ ajándékával a bizottságot képviselő Király Zsolt. Ezt követően borozgatás közben elevenítették fel a régi szép időket, másnap délelőtt pedig a harkányi gyógyfürdőbe látogattak.

Kovács Károly a ’70-es évek egyik legjobb csepeli játékosa volt. 179-szer ölthette magára a válogatott mezét, 1977-ben pedig az Európa-bajnokságon részt vevő csapatnak is játékosa volt. Többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, nagy munkabírású szorgalmas játékos volt. Játékos-pályafutása befejezése után utánpótlás válogatott edzőként is dolgozott, és a Honvéd vezetőedzője is volt.

Az izsáki ötcsapatos válogatott tornán köszöntötték fel Karagics Mátyást, a 60. születésnapja alkalmából (Izsákon, az utánpótlás-válogatottaknak hat hetes felkészülési edzőtábora volt, s ennek a záró hétvégéjén rendezett tornán vett részt a szenior válogatott is).

Karagics Mátyás játékosként és edzőként is egyszer-egyszer volt bajnok, s utóbbi beosztásában kétszer nyert Magyar Kupát. Játékos-pályafutása befejezése után 1981-ben lett edző, egy évet töltött Szegeden, utána pedig 19 évig Kecskeméten edzősködött. Mai napig gimnáziumi tornatanárként dolgozik. A felnőtt eredményei mellett serdülő, ifjúsági és junior bajnoki címet is nyert utánpótlás csapataival. Olyan neves válogatott játékosokat neveld ki, mint például Nyúl Attila, Halász Ferdinánd vagy Szabó Zoltán.