Kondiedzéssel kezdett válogatottunk Ukrajnában

A vasárnapi, Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőt követően a hétfőt utazással töltötte férfi válogatottunk, amely Zürichből, Kijev érintésével repült Zaporozsjéba, a szerdai, soron következő mérkőzés helyszínére.

 

„Nehéz mérkőzés volt, lehetett volna simábban is nyerni, de a győzelem a legfontosabb. Ráadásul ismét sikerült csapatként játszani és átlendülni a nehezebb időszakokon. Ha így küzdünk az ukránok ellen is, nagy esélyünk van ellenük” – nyilatkozta a találkozó után a Nemzeti Sportban Németh Szabolcs csapatkapitány, s valóban, a Macedónia és a Svájc elleni találkozókon mutatott játékra már lehet építeni az ezen a héten esedékes két Ukrajna elleni találkozón.

Riválisunk – amely egy éve, az Európa Ligában kétszer is legyőzte a mieinket, de hazai pályán csak a döntő játszmában tudtak felülmúlni minket – hazai pályán kezdte a sorozatot és magabiztosan nyert Svájc ellen, Macedóniában azonban 0:2-ről volt kénytelen fordítani, két győzelmével azonban így is vezeti a csoportot.

A mieink a vasárnapi meccset követően nem jöttek haza, hanem egyből Ukrajnába repültek, így ma az egésznap rendelkezésre áll a regenerálódáshoz. Délelőtt konditeremben volt a társaság, s este, helyi idő szerint 19 órakor, a szerdai mérkőzés időpontjában és helyén lesz edzés a csarnokban.

Zaporozsje első látásra kicsit szegényes városnak tűnik, de ehhez képest egy remek hotelben kaptak szállást a mieink, ahol az ételek is kifogástalanok, s a svájcival ellentétben itt még az ágyak is megfeleltek mindenkinek. Bosszúságot csak az okozott, hogy a délelőtti kondi után 35 percet kellett várni a buszra. reméljük ez lesz a legnagyobb bosszúság, ami a mieinket Ukrajnában éri…

A szerdán, magyar idő szerint 18 órakor kezdődő találkozót a laola1.tv-n élőben is megtekinthetik az érdeklődők.

 

A magyar válogatott kerete: Baróti Árpád, Bozóki Bence, Dávid Csanád, Gebhardt Norbert, Gergye Roland, Németh Szabolcs, Pádár Krisztián (ütő), Deák Márk, Pápai Péter (liberók), Flachner Dániel, Nagy József, Szabó Alpár (centerek), Kaszap Tamás, Keen Cameron (feladók)

A magyar válogatott mérkőzései:
Magyarország – Macedónia 2:3
Svájc – Magyarország 2:3
augusztus 22. szerda: Ukrajna-Magyarország, Zaporizsje 18.00
augusztus 25., szombat: Magyarország-Ukrajna, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnoka 18.30
január 5/6., szombat/vasárnap: Magyarország-Svájc
január 9., szerda: Macedónia-Magyarország

A CSOPORT ÁLLÁSA: 1. Ukrajna 2 győzelem/5 pont, 2. MAGYARORSZÁG 1/3 (5:5 játszmaarány, 219:217 pontarány), 3. Macedónia 1/3 (5:5, 217:224), 4. Svájc 0/1