Elszántan várja válogatottunk a Svájc elleni selejtezőt

Még el sem ültek a Macedónia elleni Európa-bajnoki selejtező hullámai, férfiválogatottunkra vasárnap újabb komoly megmérettetés vár, hiszen Svájc válogatottja fogadja a mieinket újabb selejtező mérkőzésen.

 

Válogatottunk szombat délelőtt repült Zürichbe, majd 40 perces buszozás után értek a vasárnapi találkozó helyszínére, Schönenwerdbe, s az ebédet már itt fogyasztották el. A körülmények ideálisak, egy apró dologtól eltekintve: néhány játékosnak ugyanis túl puha az ágy, ám a helyiek igyekeznek ezt is orvosolni. Reméljük, hogy a mieink számára tényleg ez lesz a legnagyobb probléma.

A papírforma alapján ugyanis az európai ranglistán 35. svájci csapat a legkönnyebb ellenfél, a továbbjutáshoz gyakorlatilag kötelező ellenük a győzelem. Az első selejtezőjükön gyakorlatilag sima vereséget szenvedtek Ukrajnában, a mieink viszont biztatóan játszottak a szerdai mérkőzésükön, s gyakorlatilag csak a játékvezető figyelmén múlt a győzelmük.

„Természetesen beszédtéma volt köztünk is a szerdai találkozó, de már túltettük magunkat a történteken – mondta el Németh Szabolcs csapatkapitány a szombat esti helyszíni edzés után. – Én úgy érzem, hogy ez inkább felspanolta a csapatot, az pedig nagyon jól esik, hogy a szurkolók teljes mellszélességgel mellettünk állnak, és ez nagyon elszánttá tett mindenkit. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy az Európa-bajnoki részvétel kiharcolásához meg kell nyernünk a találkozót, s bár papíron valóban ők a legkönnyebb ellenfelek, nem szabad lebecsülni őket, mindenkinek ki kell adnia magából a maximumot a sikerhez. Várjuk már a holnapi meccset, mert egy győzelem mindent helyre billenthet.”

A csoport másik találkozója szombaton 20:30-kor kezdődött Skopjéban, ezt és a vasárnap 18:30-kor kezdődő svájci–magyar meccset a laola1.tv-n élőben is követhetik.