Erősíti a Szakmai Kollégiumát és a régiókban folyó munkát az MRSZ

A Szakszövetség munkájának kiemelten fontos területe az egyes klubokban, szakosztályokban folyó a szakmai tevékenység figyelemmel kísérése, elemzése és módszertani fejlesztése. E téren jelentős szerep hárul a Szakmai Kollégiumra, melynek megerősítéséről született augusztus 15-én döntés.

A meglévő tagok köre bővülni fog az öt létrejövő régió egy-egy képviselőjével és a legálisan és elismert módon működő egyes ligák delegáltjaival. Így átfogó és teljes kompetencia alakul ki a röplabda sportág szakmai munkájának segítésre.

A Szakmai Kollégium e célok szerinti átalakításának részleteit Baran Ádám és Kósa Árpád elnökségi tagok fogják kidolgozni az elnökség döntése alapján.

A megyékben, régiókban folyó szakosztályi és klub tevékenység jelenti a sportág alapját. Itt kíván fejlődést elérni a szakszövetség elnöksége a lokális együttműködés operatív lehetőségeinek szervezett kiaknázásával. Az ősszel felépülő régiós működés remény szerint erősíteni fogja a klubok kapcsolatát és hatással lesz a versenyek és továbbképzések szervezésére is. A regionális MRSZ szervezet által szervezett szakmai napok, konzultációs fórumok és a fejlesztések koordinációja egyaránt a sportág fejlődését kívánják szolgálni az elnökség által elfogadott tervek szerint.