Háfráék csoportgyőztesként már a nyolcaddöntőben

Párosaink fele továbbjutott a szlovéniai Portorozban zajló világranglista-pontszerző strandröplabda MEVZA-tornán. A csehországi Brnoban viszont eddig nem sok babér termett strandröplabdázóink számára U18-as Európa-bajnokságon.

 

Ami a szlovéniai versenyt illeti, a vasárnapi ob-döntőt második helyen záró Háfra Dominika és Szabó Dorottya szerepelt eddig a legjobban, hiszen az ÓSSC versenyzői két győzelemmel megnyerték csoportjukat. Előbb éppen Faragó Annát és Hajós Alizt, majd egy szlovák párost győzték le, s már a nyolcaddöntőben vannak.

A másik magyar páros sajnos második találkozóján is minimális vereséget szenvedett, így búcsúzott, csakúgy, mint Katona Janka és Sákovics Virág, valamint Papp Lujza és az utánpótlás ob-n szerzett sérülése után még mindig nem teljesen egészséges Tátrai Nikolett. Utóbbiakat éppen honfitársaik, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti búcsúztatta, míg bajnok testvéreik, Eszter és Szandra egy cseh párostól kaptak ki 2:1-re. Mindkét duó egy szlovák csapat ellen vívhatja majd ki a legjobb 16 közé kerülést.

A fiúknál Hajós Artúr és Jánossy Bálint, valamint Benkő Balázs és Oláh Botond is győzelemmel kezdte a csoportmeccseket, második találkozójukat azonban ők is elveszítették, így rájuk is vár még egy délelőtti mérkőzés pénteken. Előbbiekre szlovén, utóbbiakra cseh ellenfél vár. Berkes Zoltán és Soós Izsák viszont búcsúzott, miután ranglistapont nélkül a legerősebbek közül kaptak ellenfelet. Ez egyébként igaz a lányoknál Sákovicsékra és Faragóékra is, egyedül Lutter Liza és Szombathelyi Kitti tudott ilyen helyzetben továbblépni csoportjából.

Az U18-as Európa-bajnokságon a két Bence, Stréli és Sándor előbb a csoportot várhatóan megnyerő szlovén, majd az angol ellenfelétől is kikapott, holnap pedig egy olyan cseh páros lesz az ellenfelük, amely várhatóan ugyancsak nem lesz könnyű falat. A lányoknál Divényi Zita és Réthelyi Zsófia előbb a házigazdáktól, majd ugyancsak egy szlovén duótól szenvedett vereséget, azonban rájuk pénteken, koradélután egy ugyancsak nyeretlen ciprusi duó vár, s ennek a meccsnek a győztese kiharcolja a továbbjutást.

Pénteken tehát hét magyar strandröplabda-párosnak is szurkolhatunk két rangos nemzetközi versenyen.