Nagy segítség volt az öregfiúk-válogatott az utánpótlásnak

Az U16 fiú válogatott és az U18 fiú válogatott felkészülésének segítése mellett a röplabda sportág népszerűsítése miatt lépett pályára a Hungarian Senior Team.

 

Ami a szenior-válogatottat illeti, a kétnapos tornán 12 szettet játszott és a második helyen végzett. tagjai közül minden játékos közel volt már az ötvenedik évéhez, éppen ezen a napon lett 53 éves Tóth Gábor, míg Dr. Kun László az 50. életévét töltötte be.
A torna első napján az U18 A csapata mérkőzött meg velük, és 3:0 (-27, -16, -14) arányba nyertek a fiatalok. Az első szett nagyon szoros volt, ezt 29:27-re nyerték a fiatalok, utána viszont szárnyaltak, jobbnál jobb megoldásaik voltak és a mezőnyben is remekeltek.

A második meccset az U16 ellen játszották, amit 3:0-ra nagy csatában nyertek meg (25, 12, 30). A vasárnapi folytatásban már látszott a fizikai fáradtság a csapaton és az U16 B így 2:1-re nyert. Az U18 B csapata ellen viszont már átgondoltan, nagy győzni akarással és variatív játékkal léptek pályára, amit 3:0-ra meg is nyertek. Végül a körbeverések miatt a csapat így is a második helyen végzett az U18-as A gárda mögött, de a lényeg most mindenkinek az edzéslehetőség volt.