Az esélyesek jutottak elődöntőbe a strandröplabda ob-n

Szombaton a főtábla küzdelmeit rendezték az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság Lupa-tavi döntőjében. A férfiaknál a Benkő/Oláh, a Hajós/Stréli, a Kiss/Takács és a Berkes/Soós, a nőknél a Háfra/Szabó, a Lutter/Szombathelyi, a Dénesi/Győri és a Dénesi/Kiss párosok jutottak be a legjobb négy közé.

 

A szombati első mérkőzéseken Horváth Flóra válla kiment, így társával, Törköly Kingával feladta a versenyt, emiatt pedig átalakult a menetrend: a dunaújvárosi fordulóban győztes Háfra Dominika, Szabó Dorottya párosnak így elég volt két meccset nyernie az elődöntőbe kerüléshez. A másik ágon a tavaly még Lakatos Enikővel ob-győztes Lutter Eszter immár Szombathelyi Szandrával sem veszített mérkőzést, de az Ördög Rita, Papp Lujza páros nagyon közel volt a bravúrhoz, a döntő szettben 12:10-re is vezetett. Végül nyert a rutin, így négy közé kerültek Lutterék. Előbbieknek Dénesi Brigitta és Győri Panna, utóbbiaknak pedig a másik Dénesi-testvér, Dalma és Kiss Viktória lesz az ellenfele a vasárnap reggeli elődöntőben.

A férfiaknál elsőként a héten az U22-es bajnokságon győztes Benkő Balázs, Oláh Botond jutott a négybe, őket a nyíregyházi fordulón első Hajós Artúr, Stréli Bence duó követte. Búcsúzott viszont a dunaújvárosi győztes Bán Viktor és Rozgonyi Bálint, s így végül az előbbiekre Kiss Dániel és Takács Gergely, Hajósékra pedig Berkes Zoltán és Soós Izsák vár a döntőbe kerülésért.

Az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság bruttó kétmillió forintos összdíjazásért zajlik, plusz a két nem győztes párosa egy évre megkap egy a Volkswagen Polo személyautót. Ahogyan eddig is, a támogatóknak köszönhetően most is értékes tárgynyeremények találnak gazdára. Az elődöntőket reggel 9-től egyszerre rendezik meg, majd következnek a helyosztók. A döntőket az M4 Sport élőben közvetíti, a többi vasárnapi mérkőzést pedig az M4 Sport internetes felületén lehet követni.

 

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA-OB, DÖNTŐ, LUPA-TÓ
Az elődöntők párosítása, férfiak:

Benkő Balázs, Oláh Botond (SRSE)–Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr SE)
Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)–Berkes Zoltán (Hajdúnánás), Soós Izsák (Gödöllői RC)
Nők:
Háfra Dominika, Szabó Dorottya (ÓSSC)–Dénesi Brigitta, Győri Panna (Gödöllői RC)
Lutter Eszter (Gödöllői RC), Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár)–Dénesi Dalma (SRSE), Kiss Viktória (Gödöllői RC)