SRSE és Beach Sport-aranyak a Lupa Beachen

Az U22-esek után szerdán az U16-osoké volt a főszerep az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjében. A lányoknál Gubik Hanna és Gyűrűs Boroka, a fiúknál Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton szerezte meg az aranyérmet.

 

Ennek a korosztálynak a küzdelmei azért is voltak most fokozottan az érdeklődés középpontjában, mert az augusztus 23-26 közötti, siófoki World Tour-versennyel párhuzamosan U16-os MEVZA-tornára is sor kerül majd a Balaton-parti városban, s a csapatba kerüléshez a mostani versenyek remek alapot jelentenek.

A lányoknál tíz páros indult a korosztályban, ahol kettes és hármas csoportküzdelmek után az első két helyezett jutott a negyeddöntőbe. A nagy meleg bizony embert próbáló volt a lányok számára, s bizony alaposan rányomta a bélyegét a mérkőzésekre is. A négy csoport győztese a negyeddöntőt is megnyerte, s végül a fináléba Gubik Hanna és Gyűrűs Boróka, valamint a kispesti Puskás Sára és Réthelyi Orsolya jutott be. A finálét aztán két szoros szettben előbbiek nyerték, ami egyben azt is jelenti, hogy megszületett a Beach Sport SE első bajnoki címe is, hiszen Gubik az ő, Gyűrűs a Strandröplabdázásért SE versenyzője. A bronz viszont Gödöllőre került, miután az U14-esek közül feljátszó Kristóf Dóra és Ligárt Anna a döntő szettben győzött Kovács Kata és Örményi Annamária ellen.

A fiúknál is a Strandröplabdázásért SE versenyzői, Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton örülhettek, miután négy induló közül mindhárom Pénzügyőrös ellenfelüket legyőzték. Az ezüstérem Busz Barnabás Máté és Éliás Balázs, a bronz pedig Sándor Bernát és Suba Róbert Márk nyakába került. A negyedik helyért járó oklevelet azonban csak Kispál Balázs kapta meg, miután párja, Berecz Levente a pályán tanúsított nem megfelelő viselkedés miatt kizárásra került.

Csütörtökön az U20-as korosztály küzdelmei következnek, a fiúknál hat, a lányoknál pedig 14 párossal, s utóbbiak között ott lesz Faragó Anna és Hajós Aliz, akik az első duplázók lehetnek az országos bajnokságon, igaz, ehhez Harmat Borbálának és Orbán Orsolyának is lehet egy-két szava, feltéve, ha utóbbinak lesz már érvényes sportorvosi igazolása.

 

U16-OS STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG, LÁNYOK:
1. Gubik Hanna (Beach Sport)/Gyűrűs Boróka (SRSE)
2. Puskás Sára Noémi/Réthelyi Orsolya (Kispest SE)
3. Kristóf Dóra/Ligárt Anna (Gödöllői RC)
4. Kovács Kata/Örményi Annamária (SRSE)

U16_Leány_Végeredmény

FIÚK:
1. Dóczi Domonkos/Udvarhelyi Márton (SRSE)
2. Busz Barnabás Máté/Éliás Balázs (Pénzügyőr SE)
3. Sándor Bernát/Suba Róbert Márk (Pénzügyőr SE)
4. Kispál Balázs (Pénzügyőr SE)