Szóban már megállapodtak Alberto Salomonival

Két héten belül végleges választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy ki lesz a magyar női röplabda válogatott szövetségi kapitánya. Az első számú jelölt, az MTK Budapest vezetőedzője, Alberto Salomoni pénteken, az M1 televíziós csatornán nyilatkozott arról, hol tartanak a tárgyalások a szövetséggel.

Az MRSZ szakmai kollégiumának vezetője, Németh Lajos bejelentette: a szerződést még nem írták alá az olasz szakemberrel, a szóbeli megállapodás azonban megszületett. Egyelőre még van néhány nyitott kérdés a szerződéssel és a programmal kapcsolatban, de a remények szerint két héten belül pont kerülhet a tárgyalások végére. A kapitány és a szövetség közös felelőssége a válogatott megfelelő menedzselése, így mindenki a lehető legjobb megoldásra törekszik minden téren.

Salomoni az M1 aktuális csatornának elmondta: jó hangulatú egyeztetésen vett részt, és valóban minden fontos kérdés terítékre került. A tárgyalások jó úton haladnak, de mindenképpen tisztázni kell a játékosok felé is, mik az elvárások és mik a lehetőségek. Salamoni úgy fogalmazott: fantasztikus kaland és nagy felelősség a magyar nemzeti együttes kispadjára leülni, és óriási öröm lesz számára, ha aláírhatja a szerződését a szövetséggel. A szakember az elmúlt fél évben megismerkedett a magyar röplabdával, a mentalitással, és szeretne sokat tenni azért, hogy még magasabb legyen a színvonal. Több olyan játékos szerepel az NB I-ben, akik később sikeresek lehetnek, rájuk is oda kell figyelni. Salomoni nem válaszolt arra a kérdésre, hogy ki lesz a válogatott másodedzője, de a pályázati anyagában külön kitért arra, hogy szeretne tehetséges, fiatal magyar edzőket is bevonni a munkába. A női válogatottra csaknem öt hónapos, kemény munka vár, így mielőbb ki kell alakítani a pontos programot és a stábot is – hangzott el az M1 aktuális csatornán.