Strandröplabda: Benkő és Oláh továbbjutott Samsunban

Minden jó, ha jó a vége: nem kezdődött túl jól strandröplabdázóink számára a péntek, azonban az utolsó meccsen sikerült győzni, s ez mindjárt évtizedes új rekordnak is számít strandröplabdázásunk történetében.

 

Kezdjük is a jó hírrel, ami a törökországi Samsunban zajló World Tour-versenyről érkezett: bár az első, osztrákok elleni mérkőzését elvesztette Benkő Balázs és Oláh Botond – az első játszmát csak 23:21-re tudta megnyerni a Kunert/Eglseer duó, és a másodikban is jól tartották magukat a magyar fiúk (17:21) – a cseh Sotola/Pala párost már magabiztosan nyerték a mieink, mindkét játszmában 12-re győzve. Szombaton így a legjobb 12 között folytatják majd a küzdelmeket, amire ilyen szintű nemzetközi versenyen nem nagyon volt még példa.

Ugyanott Lutter Eszternek és Szombathelyi Szandrának éppen egy cseh párossal gyűlt meg a baja, azonban szombat reggel 9:40-től egy hazai páros ellen ők is javíthatnak.

Jurmalából sajnos nem jöttek ilyen jó hírek, pedig mindkét U22-es párosunk is csak egy hajszálra volt a továbbjutástól az Európa-bajnokságon. Először Bán Viktor és Rozgonyi Bálint lépett pályára a lengyelek elleni mérkőzésen. Az ellenfél szerzett vezetést egy szoros játszmában, ezt követően azonban fölényes sikerrel egyenlítettek a mieink (17:21, 21:13). A döntő szettben azonban a rivális kerekedett felül, s innentől kezdve nagyon nehéz helyzetbe kerültek a fiúk, hiszen az ellen a törökök ellen kellett volna győzni, akik simán nyertek a lengyelek ellen. Nem is sikerült, de legalább a második játszmában meg tudták szorongatni őket a mieink.

Harmat Bori és Orbán Orsi egy szlovák páros ellen játszott ki-ki mérkőzést. A lányok ezúttal jól játszottak, s végig tartották a lépést az ellenféllel, de az első játszmában 22:22, a másodikban pedig 20:20 után az ellenfélnek jött ki a lépés, így sajnos mindkét párosunk befejezte a szereplést a csoportkör után.