Kanadai négyesütő és magyar feladó a nyíregyházi keretben

Kanadai négyesütővel és egy magyar feladóval erősítette meg keretét a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata. A magyar Kupa-győztes együttesben folytatja pályafutását Daniella Brisebois és Ancsin Kitti.

A 23 éves 180 cm magas Daniella Brisebois Vancouverből érkezik a nyíregyházi klubhoz. A British Columbia Egyetemen tavaly végzett négyesütő 2016 óta tagja a kanadai röplabda válogatottnak, többször játszott a World Grand Prix-en kanadai színekben. Az előző szezonban egy fél évet töltött Finnországban, az Lp Kangasala együttesénél.
„Finnországi kapcsolataimnak köszönhetően került a szakmai stáb látószögébe Daniella,fél év alatt  kimagasló ütőstatisztikát produkált. Kíváncsiak és bizakodóak is vagyunk, hiszen hatalmas lehetőségek rejlenek benne” – mondta Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

Daniella már nagy izgalommal várja a magyarországi edzéseket, és úgy fogalmazott: z egyik ok, amiért Nyíregyháza mellett döntött, a magas elvárás, amit magukkal szemben is támasztanak, ráadásul csodálatosak a szurkolóik.

Ugyancsak a szabolcsi megyeszékhelyen folytatja Ancsin Kitti. A feladó az Újpestet hagyta el a Nyíregyháza hívó szavára, és tíz év után vált klubot.

„A szezon végén több csapat is szeretett volna magához csábítani az Extraligából és NB I-ből is, és most úgy éreztem, váltanom kell, és nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget. Várom már, hogy személyesen is találkozhassak új csapattársaimmal és az edzői stábbal, és remélem, hogy közösen minél nagyobb sikereket fogunk elérni, a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt” – nyilatkozta Ancsin Kitti.