Újra a pályán segíti majd a válogatottat Németh Szabolcs

Németh Szabolccsal a soraiban vág neki a magyar férfi röplabda válogatott augusztusban az Európa-bajnoki selejtező sorozatnak. A tapasztalt röplabdázó az Európa Liga küzdelmei során csapatvezetőként segítette a nemzeti együttes munkáját, ezután pedig ismét játékosként láthatja majd őt a közönség. Németh az M1 televíziós csatornán beszélt az előtte álló feladatokról.

„Az Európa Liga küzdelmei alatt már sokakban felmerült a kérdés, hogy aktív játékosként miért nem léptem pályára – kezdte Németh Szabolcs. – Még a tavasszal a szövetség felkért a csapatvezetői posztra, amit igen megtisztelőnek tartottam, és a jövőre is gondolva elfogadtam. Arról már korábban is volt szó, hogy ha majd szükség lesz rám az Európa-bajnoki selejtezőn, akkor elvállalom a szereplést, és hozzáteszem, amit tudok.”

A magyar férfi válogatott számára elsősorban a tapasztalatszerzés miatt volt hasznos a nyár eleji Európa Liga-szereplés, a fiatalok éles helyzetben mutathatták meg, mit tudnak, kire miként lehet számítani. Augusztus 15-én már Eb-selejtező vár válogatottunkra, addig viszont minden adott a magas szintű munkához és a megfelelő felkészüléshez a fővárosban.

„A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen adottak a feltételek, ezúton is köszönünk mindent, és az első tétmérkőzésig még előkészületi találkozókat is szeretnénk vívni – folytatta Németh. – Tunézia ellen már biztosan pályára lépünk, de még szeretnénk több meccset tető alá hozni. A célunk pedig egyértelmű az Európa-bajnoki selejtezők előtt: teljes csapattal, a rutint és a fiatalságot ötvözve, reményeink szerint ki tudjuk majd harcolni az EB-részvételt. Ez egy nagy áttörés lenne a férfi vonal számára, és egy emberként akarjuk ezt a sikert. A szövetségi kapitányunk taktikailag kiválóan felkészült szakember: az elmúlt két évben, amikor vele dolgoztam, a mérkőzéseink nagy számát győztesen lehoztuk. Ráadásként nagyon jó a technikai képzése is. Én 30 évesen kerültem a kezei alá, sok új dolgot tanultam, és megújultam.”

A rutinos röplabdázó 11 év légiós élet után hazatért, és az új szezonban a bajnok és kupagyőztes kazincbarcikaiakat erősíti majd.

„Valóban Kazincbarcikán folytatom a pályafutásomat – erősítette meg a játékos. – Családos emberként vágytam már rá, hogy hazatérjünk, a borsodiak pedig egy nagyon jó projektet dolgoztak ki. Én 100 százalékosan belevetem majd magam a munkába, és remélem, újabb sikerek részesei lehetek klubszinten is.”