Strandröplabda: elkészült a dunaújvárosi ob-forduló programja

Pénteken kezdődik az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulója. A nevezésekhez képest végül egy-egy visszalépés történt, de akadt számos párcsere is, de végül 35 női és 29 férfi kettős próbál szerencsét a hétvégén. Az óriási érdeklődés egyrészt annak köszönhető, hogy ez az utolsó verseny, amin kiharcolhatják a párosok az ob-döntőbe kerülést, illetve az itt megszerzett pontszámok az utánpótlás országos bajnokság fináléba kerüléshez is beszámít.

 

Ami a női mezőnyt illeti, arról már a nevezés lejártakor írtunk, hogy a tatai ezüstérmes Kovács-ikrek közül Dóra válla nem jött helyre, ezért idén már nem versenyez, s helyére Dégi Barbara ugrott be. Az utolsó pillanatban aztán egy másik GRC-s páros, ugyancsak sérülés miatt volt kénytelen visszalépni: a Tatán harmadik, Nyíregyházán pedig negyedik Kiss Viktória és Oláh Vivien közül utóbbi szenvedett térdsérülést, s így már cseréről sem lehetett szó, nekik vissza kellett lépniük.

A férfiaknál inkább a cserék domináltak, a legjelentősebb változás, hogy a nyíregyházi harmadik Bán Viktor és Jánossy Bálint ezúttal nem együtt indul. Előbbi ugyanis tavalyi párjával, Rozgonyi Bálinttal – egy éve két felnőtt fordulón voltak aranyérmesek – indulnak majd az U22-es Európa-bajnokságon, és a mostani forduló lesz számukra a főpróba. Jánossy így viszont a veterán, Nyíregyházán ötödik helyig jutó Rácz Lászlóval indul a mostani verseny selejtezőjében.

Ami egyébként utóbbi lebonyolítását illeti, 16-os, kétvereséges vigaszágas táblát rendeznek számukra az első napon is, a nőknél viszont csak egyenes kieséses rendszerben lehetett megrendezni a selejtezőt a nagy létszám miatt. A pénteki küzdelmek 10 órakor kezdődnek, míg szombaton 9 órától játszanak a párosok. Ahogyan azt már megszokhattuk, a találkozókat az m4sport.hu honlapon lehet majd követni, de a vasárnapi döntőket az M4Sport televízió élőben közvetíti.

Selejtező-Pályabeosztás

Szombat-Pályabeosztás

Döntő_ranglista_állása