Főtáblán a párosaink az ifjúsági világbajnokságon

Remekeltek a versenyzőink a kínai Nancsingban zajló ifjúsági világbajnokság első napján. A fiúk három, a lányok két mérkőzést nyerve kiharcolták a főtáblára kerülést és tovább folytathatják a küzdelmeket a csoportkörben, ahol négyből három páros továbbjut az egyenes kieséses szakaszba.

 

A Hajós Artúr, Stréli Bence duó kezdett előbb, ráadásul a második számú amerikai páros ellen. Persze fiaink megoldottak már ennél nehezebb feladatot is, ám az első játszma ráment az akklimatizációra, a másodikban azonban már helyre állt a világ rendje, és a döntő szettben magabiztos fölénnyel győztek a mieink. A második fordulóban az irániak voltak a mieink ellenfelei, akik az első játszmában még szorongatták Artúrékat, a másodikban viszont már megint a magyar páros dominált, mindössze hét pontot engedélyezve ellenfelének. A főtáblára kerülésért a csehek párosát kellett legyőzni: az első játszma közepéig jól tartotta magát az ellenfél, de a végén a mieink tudása dominált és végül 16-ra nyerték a játszmát. A másodikban viszont a csehek vezettek, és végül minimális különbséggel nyerni is tudtak. A döntő játszma elején is ők vezettek, de aztán gyorsan fordítottak a mieink, és bár szoros játszmában, de végig ők irányították a találkozót és végül két mérkőzéslabdájuk is volt, amiből már az elsőt kihasználták és így a főtáblára jutottak.

A lányoknál egyáltalán nem látszott, hogy az Orbán Orsolya, Tátrai Nikoletta duó gyakorlatilag csak a világbajnokságra állt össze, hiszen Orbán Orsi két hete még állandó párjával, Harmat Borbálával vett részt az U20-as Eb-n. Tátrai Nikivel azonban magabiztosan győztek előbb egy vanuatui, majd egy izraeli páros ellen is, ezzel kiharcolták a csoportkörbe kerülést, ahol négy páros közül három jut tovább a 24-es, egyenes kieséses táblára.

 

U19-es strandröplabda világbajnokság, Nancsing (Kína)
Férfiak, selejtező:
1. forduló: Hajós, Stréli – Gibbs, Titus (amerikai) 2:1 (–15, 15, 8)
2. forduló: Hajós, Stréli – Heidari Sirmandi, Shokati Shekarsaraei (iráni) 2:0 (18, 7)
3. forduló: Hajós, Stréli – Benes, Maixner (cseh) 2:1 (16, –19, 12)

Nők, selejtező:
2. forduló: Orbán, Tátrai – Tebeim, Ravo (vanuatui) 2:0 (12, 10)
3. forduló: Orbán, Tátrai – Maor, Shlomo (izraeli) 2:0 (16, 11)