Hajnalban debütálnak strandröpiseink az U19-es vb-n

Kínában, Nancsingban rendezik meg idén az U19-es strandröplabda világbajnokságot, amelyen a lányoknál Orbán Orsolya és Tátrai Nikolett, a fiúknál pedig Hajós Artúr és Stréli Bence képviseli színeinket, s kedd hajnalban már pályára is lépnek a selejtezőben.

 

A hat tagú magyar küldöttség – a versenyzők mellett Nacsa Gábor edző és Pócs Róbert csapatvezető utazott még velük – rendben megérkezett a verseny helyszínére egy 26 órás utat követően. Volt ugyan egy kisebb poggyász probléma, de másnap reggelre megérkeztek, így szerencsére ezután már tudtak edzeni versenyzőink, akik több edzőmeccset is játszottak svájci, lengyel, holland, lett, valamint ausztrál és kanadai párosok ellen.

Eddig az időjárás volt a legnagyobb ellenfél, hiszen 30 fok és a magas páratartalom, valamint folyamatos szűrt fény nehezíti a játékosok életét. A szállás viszont kifogástalan, és az ételekkel is barátkoznak a mieink.

Hétfőn lezajlott a regisztráció és a sorsolás is, a fiuknak három, a lányoknak két meccset kell nyerniük a főtáblára kerülésért. Ráadásul előbbiek alaposan belenyúltak, hiszen a második számú amerikai páros ellen kezdenek majd magyar idő szerint éjjel fél háromkor, míg a lányok négykor a vanuatui duó ellen lépnek majd homokra.