Kaposvári színekben folytatja a bajnokaspiráns

Az időjárás viszontagságai ugyan – átmenetileg – keresztülhúzták a szervezők számításait, így kénytelenek voltak elhalasztani a vasárnapra tervezett hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarm Kupa meghívásos pénzdíjas női strandröplabda-versenyt, egy komoly bejelentének köszönhetően mégsem maradt eseménymentes a nap. Immár hivatalos: a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely strandröplabda szakosztályában folytatja pályafutását napjaink legeredményesebb párosának egyik tagja, Szombathelyi Szandra!

A 28 esztendős sportolónő teremben és strandon egyaránt remek pályafutást tudhat a magáénak. Teremben 2009-ben a BSE, 2014-ben a Békéscsaba színeiben lett magyar bajnok, 2015-ben pedig Magyar Kupát nyert a Vasas játékosaként. A válogatottban 31 alkalommal léphetett pályára, 2015-ben tagja volt az Európa-liga győztes magyar együttesnek, és ott lehetett az Európa-bajnokságon is. A strandröplabda ugyancsak nagyszerű sikereket hozott Szombathelyi Szandra számára: 2011-ben és 2012-ben Gudmann Csillával a magyar bajnoki címig jutott, és eddig összesen három alkalommal, 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben választották meg hazánkban az év strandröplabdázójának. 2014-ben részt vett a Kontinentális Kupán, ami az olimpiai selejtezőnek számít ebben a sportágban. Eddig összesen hét világranglista-pontszerző viadalon állt rajthoz, valamint 10 ob-fordulón ért el első helyezést a párjával.

A Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó az idén februárban állt össze, és eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A két lány eddig összesen hat magyar bajnoki címet szerzett, és az idei két ob-fordulót egyaránt imponáló fölénnyel nyerte, előbb Tatán, majd Nyíregyházán végeztek veretlenül az élen. A duó ezen kívül rangos nemzetközi World Tour-versenyeken is szerencsét próbál, szinte minden héten.

A kaposváriak komolyan gondolják, hogy erős strandröplabdás bázist alakítanak ki, és a projekt egyik fontos láncszeme, hogy a sportág hazai sztárjai is az ő színeikben induljanak. Ennek fényében az előttünk álló hetekben még további komoly bejelentések várhatóak. A Lutter, Szombathelyi páros májusban, a Kisfaludy Utcai Tagiskolában tartott bemutatóedzésen és a Munkácsy gimnáziumban szervezett közönségtalálkozón is bebizonyította, hogy igazi példaképe lehet a fiataloknak. A RÖAK színeiben immár több mint harmincan igazolt strandröplabdázók; a Lutter Liza, Szombathelyi Kitti, Horváth Alexandra edzőtrió heti három edzést vezényel nekik a Virágfürdő pályáin, és az utánpótláskorú játékosok több tornán is bizonyíthatnak a nyáron.

A Nyíregyházáról Kaposvárra szerződő Szombathelyi Szandra egyébként nem ismeretlen a kaposvári sportbarátok előtt, ugyanis a 2010/2011-es évadban az NB I-es helyi teremcsapatot erősítette. Később pedig az ikertestvére, Kitti igazolt a somogyi megyeszékhelyre. A két testvér 2014-ben együtt jutott el az ezüstig a strandröplabda országos bajnokságon.