A fiúk a sógorok ellen a Challenge Kupában

A férfi Challenge Kupában úgy hozta a sors, hogy mindkét magyar csapat egy-egy osztrák klubbal került szembe. A bajnoki ezüstérmes Fino Kaposvár az UVC Holding Grazzal, a Pénzügyőr pedig a Wörter-See-Löwen Klagenfurttal mérkőzik majd a továbbjutásért.

 

A graziak a negyedik helyen végeztek az osztrák bajnokságban, edzőjük pedig nem más, mint a sokszoros magyar válogatott Koch Róbert, aki a múlt hétvégén még a strandröplabda-ob nyíregyházi fordulójában vitézkedett.

„Ha Koch Robi az edző, az garancia arra, hogy ott komoly szakmai munka folyik – mondta el a sorsolással kapcsolatban Nagy József, a kaposváriak csapatkapitánya. – Ettől függetlenül nem ijedünk meg tőlük, már csak azért sem, mert tavaly nyáron játszottunk velük egy felkészülési mérkőzést és akkor mi nyertünk 3:2-re. Én most is továbbjutást várok a csapatunktól, amelynek kerete már szépen alakul.”

A negyedik helyen végző Pénzügyőr az osztrák bajnokság ötödik helyezettjével a Wörter-See-Löwen Klagenfurt csapatával találkozik majd a Challenge Kupa selejtezőjében.

„Miután a mérkőzésekre csak novemberben kerül sor, ezért még nem kezdtünk neki az ellenfél feltérképezésének – mondta el a sorsolással kapcsolatban Jókay Zoltán, a fővárosi csapat újdonsült vezetőedzője. – Néhány dolgot hallottam már róluk, például azt, hogy zömében strandröplabdázók alkotják a keretet. De nincs ez másképpen a Pénzügyőrrel sem, ami nem is baj, mert így biztosan edzésben vannak a fiúk egész nyáron. Egyelőre még a saját keretünk sem teljes, ezért esélylatolgatásokba még nem mennék bele, ami az osztrák bajnokságot illeti, elég jó csapataik szoktak lenni, külföldi játékosokkal teletűzdelve. Az biztos, hogy megfelelően fel fogunk készülni ellenük és minden tőlünk telhetőt megteszünk a továbbjutásért.”