Nyíregyházán játssza a BL-meccsét a Vegyész

Pénteken megtartották az európai klubkupák sorsolását, ahol a Bajnokok Ligája selejtezőjében a bajnok és kupagyőztes Vegyész RC Kazincbarcikának a görög PAOK Szaloniki lesz az ellenfele. A klub elnökét, Kárpáti Lászlót, illetve egyik új játékosát, Németh Szabolcsot kérdeztük a párharc esélyeiről.

 

„Nincs könnyű dolgunk, hiszen tizenhat csapatból mindössze kettő jut be a BL csoportkörébe – kezdte az esélylatolgatást Kárpáti László klubelnök –, köztük olyan csapatok, amelyek már többször is szerepeltek a főtáblán. Ilyen klub a PAOK is, amely az előző kiírásban is ott szerepelt, és a csoportmérkőzések során két találkozóját meg is nyerte. Szóval az esélyek nem mellettünk szólnak, de nem volt ez másképpen a Vegyész első aranykorában sem, amikor a három olimpiai bajnokkal felálló holland csapat volt az ellenfelünk, mégis ki tudtuk ejteni őket. Most sem feltartott kézzel várjuk majd a párharcot, de a tanulópénzt azért nekünk is meg kell fizetnünk, de előbb utóbb nekünk is az lesz a cél, hogy eljussunk a csoportmérkőzésekig.”

Nem a legjobb hír, hogy kiderült: nem csak a VRCK hazai pályájának számító Don Bosco sportcsarnok nem alkalmas BL-találkozók megrendezésére, hanem a miskolci Generali Aréna sem, ezért a párharca hazai mérkőzését várhatóan a nyíregyházi Continental Arénában kell majd lejátszani.

Németh Szabolcs játszott már a PAOK ellen, amikor Görögországban légióskodott, és az ellenfél edzőjét is jól ismeri, hiszen ő tavaly még Romániában dolgozott, ahol akkor a magyar ütő játszott.

„Kifejezetten örülünk annak, hogy egy ilyen sztárcsapatot kaptunk, mert ez jó hírverése lesz majd a sportágnak. Biztos vagyok benne, hogy Görögországból is érkeznek majd szurkolók, és remélem sikerül majd megtölteni a Continental Arénát és egy jó hangulatú meccset játszunk ellenük. A görögök alaposan beerősítettek, hiszen egy elég jó szerb és az egyik legjobb görög játékost igazolták le, de azt azért halkan megjegyzem, hogy az idény elején még ők sincsenek összecsiszolódva, szóval még az is lehet, hogy sikerül meglepetést okoznunk. Ha nem, akkor is ott lesz még nekünk a CEV Kupa…”

A párharc első mérkőzését október 9-én játsszák Magyarországon, a visszavágóra pedig egy héttel később, Szalonikiben kerül majd sor.