Klasszis centerrel erősített a bajnokcsapat

Nem akármilyen igazolást realizált a Linamar – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület: a bejelentések sorát egy nemzetközileg magasan jegyzett, Európa egyik legerősebb válogatottjában is bemutatkozott játékossal folytatta a magyar bajnoki címvédő.

A 27 éves, szerb állampolgárságú, de magyar felmenőkkel is rendelkező Sofija Medic az előző szezonban a CSM Bukarest világsztárokkal megtűzdelt csapatát erősítette, ahol a Bajnokok Ligája döntős Alba Blaj együttesét megelőzve nyert román bajnokságot. Érdekesség, hogy a 184 cm magas center, 2012 tavaszán játszott már Békéscsabán néhány hónapot, oroszlánrészt vállalva abban, hogy a klub története során először a legjobb 4 közé jutott a bajnokságban, Kormos Mihály vezetésével. Sofija Medic leigazolásával eldőlt, hogy Nagy Eszter távozik Békéscsabáról, akinek további pályafutásához sok sikert kíván a klub.

„Biztos vagyok benne, hogy Sofija üde színfoltja lesz hazai és nemzetközi sikerekre törő csapatunknak. Remek kvalitásokkal és komoly tapasztalattal rendelkezik, hatalmas fegyverténynek tartom, hogy sikerült leigazolnunk, hiszen nívós csapatoktól, a kontinens top bajnokságaiból voltak ajánlatai. Szerződtetése egyik sarokpontja volt a 2018/2019-es szezonra tervezett koncepciónknak” – nyilatkozta Baran Ádám a BRSE elnöke.

„Abszolút meggyőző volt számomra a klub által felvázolt elképzelés, szeretnék részese lenni a BRSE sikertörténetének, így örömmel és motiváltan szerződtem Békéscsabára. Nagyszerű folyamatok mentek végbe az elmúlt években, melynek eredményeként a klub indulhat a Bajnokok Ligájában és neve jól cseng szerte Európában. Ismerem elnök úr terveit és maximalizmusát, valamint Misit is felkészült, jó szakembernek tartom. Ezek fontos szempontok voltak döntésem meghozatalakor” – mondta Sofija Medic az egyesület hivatalos közösségi oldalán.