Ezüstérmes lett Ostravában az öregfiúk válogatott

A csehországi Ostravában szerepelt egy MEVZA-tornán a magyar öregfiúk válogatott. A mieink a hét csapatot felvonultató korosztályukban a második helyet szerezték meg egy körbeverésnek köszönhetően.

 

A pénteki első meccsüket Lengyelország ellen 2-0-ra nyerte meg a csapat, amely nagyon jól teljesített, játékuk összehangolt és fegyelmezett volt. Az aznapi második mérkőzést viszont nagy küzdelemben, a döntő játszmában elvesztették Szlovénia ellen.

„Kicsit fejben elfáradtunk, az összehangoltság jeleit már annyira nem lehetett felfedezni a csapatnál, így ezt kihasználva fordított az ellenfél és megnyerték a szettet. A döntő játszmában pedig pont akkor nem tudtunk koncentrálni, amikor fontos lett volna, így az ellenfélé lett a győzelem” – értékelte a találkozót Király Zsolt.

Nem kezdődött jól a szombat, miután nagyon profi és roppant összeszokott olasz csapattól két játszmában kikaptak. A mieink ugyan felvették velük a harcot, de a szoros szettekben sajnos ők diadalmaskodtak. Köszönhető ez annak is, hogy az olasz cserepadon komplett csapat ült, ami, a mieinkről nem volt elmondható.

A második mérkőzésen, Horvátország ellen már sokkal jobban ment és nagyon jó teljesítmény nyertek 2:0-ra. Alig 15 perc pihenő után pedig kezdődött a szombati harmadik mérkőzés Szlovákia ellen. Szerencsére mindenki fitt volt fejben és testben, így a kevés pihenő ellenére csapatunk simán, ugyancsak 2:0-ra nyerte a mérkőzést.

A vasárnapi záró találkozón a finnek voltak a mieink ellenfelei, akiket ugyancsak sikerült 2:0-ra legyőzni, így végül egy körbeverésnek köszönhetően az olaszok mögött a második helyen zárt a Gazsi Péter, Király Zsolt, Kovács Attila, Mezőffy Zsolt, Schildkraut Krisztián, Soós István, Szűcs Imre, Tóth Gábor, Tökölyi László összeállítású magyar csapat. Kis űröm, az örömben, hogy az utolsó találkozón Mezőffy Zsolt bokasérülést szenvedett – neki jobbulást kívánunk.