Büszke nyíregyháziak: egy szezon, öt érem!

Egy szezon, öt érem. Igen eredményes évadot zártak a nyíregyházi röplabdás lányok, hiszen a felnőttek Magyar Kupa-aranya és bajnoki ezüstje mellett a junior és az ifjúsági korosztály is magyar bajnoki címet szerzett, a diákolimpiai első helyezés pedig teljessé tette a sikert.

A tavaszi sikersorozat utolsó állomásaként a Nyíregyházi Sportcentrum ifjúsági röplabda csapata is megnyerte a bajnokságot, és a fiatal játékosok közül többen is öt éremmel zárták az idényt.

„Nagyon egységes volt a csapat, és bíztunk abban, hogy ismét nyerünk. Az első meccs szoros volt a Békéscsaba ellen, majd könnyedén vertük a Gödöllőt, a döntőben pedig az első szett után éreztük, hogy ismét bajnokok lehetünk” mondta a szabolcsiak játékosa, Szabó Lili.

A kecskeméti döntőben, csakúgy, mint a junior korosztályban, a Békéscsabát győzték le a nyírségiek. A két egyesület az idén szinte minden fronton találkozott egymással a finálékban.

„Nagyon boldog és büszke vagyok! A lányok remekül teljesítettek, nem elégedtek meg a junior győzelemmel, az ifiknél is nyerni akartak, pedig a csabaiak a felnőtt válogatott Szedmák Rékát is bevetették, de mi voltunk a jobbak. Három játékosunk, Inneh-Varga Eliza, Tóth Fruzsina és Kotormán Réka az All Star csapatba is bekerült” büszkélkedett Erdősné Balogh Erika edző.

A felnőtt csapattal és az utánpótlással is kapcsolatos friss hír, hogy továbbra is a szabolcsiak mezében láthatják a sportbarátok Inneh-Varga Elizabetet. A Fatum-Nyíregyháza meghosszabbította a szerződését a fiatal tehetséges játékosnak, aki 2017 decemberében csatlakozott a klubhoz. „Nagyon örülök, hogy ismét magamra ölthetem a Fatum-Nyíregyháza mezét. Köszönöm, hogy számítanak rám a jövőben is” – nyilatkozta Eliza. Az új játékoskeret kialakítása folyamatban van, amint teljessé válik, a Nyíregyházi Sportcentrum tájékoztatást nyújt a röplabdarajongóknak.