Kapitányi csúcstalálkozó a budapesti Final Four előtt!

Jó hangulatú eszmecserét folytattak az Európa Liga négyes döntőn résztvevő együttesek szövetségi kapitányai és csapatkapitányai a torna előestéjén, a Papp László Sportaréna sajtótermében. A magyar válogatottat Jan De Brandt és Sándor Renáta képviselte az eseményen.

Bulgária-FinnországBulgária győzni jött, csalódás lenne számára, ha nem jutna döntőbe, a finnek ugyancsak képesnek tartják magukat a fináléba kerülésre

Ivan Petkov, szövetségi kapitány (Bulgária):

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk. Tiszteljük és elismerjük a többi csapatot, ám természetesen az a célunk, hogy megszerezzük a trófeát.”

Hristina Ruseva, csapatkapitány (Bulgária):

„Rendkívül fiatalok vagyunk és a lelkesedésünk is nagy a csütörtöki mérkőzés előtt. Két szettet már játszottunk az edzésünk alatt az Arénában, amiről csak pozitívumokat tudok mondani. Kiváló helyszínt sikerült választaniuk a szervezőknek.”

Tapio Kangasniemi, szövetségi kapitány (Finnország):

„Erős bolgár csapattal állunk szemben, akiket szerencsére már ismerünk. A szezon előtti célunkat már teljesítettük, de szeretnénk még ennél is nagyobbat álmodni.”

Pauliina Vilponen, csapatkapitány (Finnország):

“Élveztük a sorozat eddigi mérkőzéseit, ám nem akarunk megállni az elődöntőnél. Nehéz feladat áll előttünk, éppen ezért a legjobb játékunkat szeretnénk elővenni. Remélem sok szurkoló fog kilátogatni ebbe a nagyszerű létesítménybe”

Magyarország-Csehországa magyar csapat az összes hazai meccsét megnyerte a selejtezősorozatban, a csehek pedig veretlenül jutottak ki a tornára

Jan de Brandt, szövetségi kapitány (Magyarország):

“Örülök, hogy Budapesten lesz a Final Four. Rendezőként ki akarunk emelkedni a mezőnyből, ám nehéz dolgunk lesz, hiszen a csehek még nem kaptak ki az idei kiírásban. Célunk, hogy legalább döntőt játszhassunk”

Sándor Renáta, csapatkapitány (Magyarország):

“A csoportkörben megmutattuk, hogy nem csak azért vagyunk itt, mert mi vagyunk a torna rendezői. Izgatott vagyok a holnapi nap előtt, remélem bejutunk a döntőbe.”

Zdenek Pommer, szövetségi kapitány (Csehország):

“Boldogok vagyunk, hogy ezen a remek helyszínen lehetünk. Szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat a magyarok ellen.”

Barbora Purchartova, csapatkapitány (Csehország):

“Jó itt lenni, remekül felkészültek a szervezők az eseményre. Meg akarjuk mutatni a képességeinket a következő két napban, szeretnénk elhódítani a trófeát.”

Az eseményre egyébként javában tart a jegyárusítás, a négyes döntőre a napijegyeket a neten és a helyszínen is 2900 és 1900 forintért lehet megváltani. A belépőket az interneten a www.tex.hu weboldalon lehet megvásárolni. A magyar csapat csütörtöki és pénteki mérkőzését is élőben közvetíti a Duna World.

Az Európa Liga négyes döntőjének programja
Június 14., csütörtök:
17:00 Bulgária – Finnország (elődöntő)
20:00 Magyarország – Csehország (elődöntő); Tv: Duna World
Június 15., péntek
17:00 Bronzmérkőzés
20:00 Döntő