Hazai és nyíregyházi öröm a kecskeméti OIB-n

Vasárnap a helyosztókkal befejődött a Torma Ágnes és dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság Döntője.

 

A lányoknál mindhárom helyosztó viszonylag simára sikeredett. Reggel a hazaiak győzelemmel szerették volna befejezni a tornát, de a Fehérvár másképp gondolta ezt, így ők szerezték meg az 5. helyet. A bronzcsatában a Gödöllő a vártnál kevesebb ellenállást tanúsított a Vasas ellen, a piros-kékek három játszmában nyertek. A döntőben a Békéscsabának nem sikerült visszavágni a csoportmeccsen elszenvedett vereségért, és a múlt heti junior siker után ismét a nyíregyházi lányok nyakába akasztották az aranyérmet.

Eredmények
Az 5. helyért:
Felsővárosi Fésüs RA – HÉP-Röpke SE 3:0 (20, 21, 23)
Bronzmérkőzés: Vasas Óbuda – Penta-Gödöllői RC 3:0 (26, 13, 20)
Döntő: Nyíregyháza – Békéscsabai RSE 3:1 (15, 20, -19, 21)
VÉGEREDMÉNY: 1. Nyíregyháza 2. Békéscsabai RSE 3. Vasas Óbuda 4. Penta-Gödöllői RC 5. Felsővárosi Fésüs RA 6. HÉP-Röpke SE
All-Star Csapat: Kotormány Réka (Nyíregyháza) – Németh Anett (Vasas) – Varga Elizabet (Nyíregyháza) – Király Annamária (Penta-GRC) – Szedmák Réka (BRSE) – Araczki Gyöngyvér (BRSE) – Tóth Fruzsina (Nyíregyháza) Vezetőedző: Erdősné Balogh Erika (Nyíregyháza)

A fiúknál a tegnapi drámai elődöntők után ma nem kellett sokat izgulni. A Dunaújváros négy szettben múlta felül győri ellenfelét, a harmadik helyért vívott találkozó két szoros, és egy sima szettben dőlt el a Kaposvár javára. A fináléban a hazaiak meglepően könnyedén nyertek a Pénzügyőr ellen, így 2017 után idén is ifi bajnokok lettek.

Eredmények
Az 5. helyért:
DSE RA – SZESE 3:1 (-23, 16, 19, 12)
Bronzmérkőzés: Kaposvári RA-Fino – Szolnoki RA 3:0 (23, 24, 16)
Döntő: HÉP-Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE 3:0 (22, 10, 16)
VÉGEREDMÉNY: 1. HÉP-Kecskeméti RC 2. Pénzűgyőr SE 3. Kaposvári RA_Fino 4. Szolnoki RA 5. DSE RA 6. SZESE
All-Star Csapat: Horváth Kristóf (Kaposvár) – Kiss Máté (Kaposvár) – Török Szabolcs (Kecskemét) – Tordai Ábel (Pénzügyőr) – Flachner Dániel (Pénzügyőr) – Szabó Márton (Kecskemét) – Farkas Róbert (Szolnok) Vezetőedző: Karagics Mátyás

(Árpás Géza)