A Bajnokok Ligájában is elindulna a férfibajnok Vegyész RC

A hazai és az európai szövetséghez is benyújtotta hivatalosan nevezési szándékát a Bajnokok Ligájára a VRC Kazincbarcika.

Miután a VRCK megnyerte a magyar bajnokságot 2018-ban, élt azon jogával, hogy benevezzen a legrangosabb európai kupasorozatba, a BL-be – írja az egyesület honlapja. Az első hivatalos dokumentumokat a klub a héten elküldte a Magyar Röplabda Szövetség és az Európai Röplabda Szövetség részére is, melyekkel hitelesítette nevezését a sorozatra. A papírmunkák itt még nem fejeződtek be, azok a következő napokban folytatódnak, és a nevezési díj is befizetésre kerül ez idő alatt. A VRCK a selejtezőben kezdi meg szereplését, a kiemeléstől függ, hogy annak hányadik fordulóban. A selejtező három fordulóból áll, a sorsolásra június 28-án kerül sor Luxembourgban.

A jövő évi keret kialakításával kapcsolatban a VRCK vezetői bejelentették: a játékosok tavaly 1+1 éves szerződést kötöttek a Vegyésszel, és időközben a macedón Vlado Milevvel és a venezuelai Páez Diazzal is sikerült megállapodni a közös folytatásról. Az sem titok már, hogy Németh Szabolcs ugyancsak Borsodban folytatja. Az még nem dőlt el, ki lesz a vezetőedző; a hírek szerint négy jelölt van a posztra, köztük az eddigi szakvezető, Daniel Oravec.