Itt a nyár – strandröplabda az M1-en!

Kiemelten foglalkozott a strandröplabdával az MTVA hírcsatornája június első napján, amolyan szezonnyitó beszélgetés formájában. Az MRSZ Strand-és Szabadidősport Bizottságának elnöke, Bánki Ágnes volt Lipcsei Betta vendége a Ma Délután című műsorban. A téma természetesen a közelgő standröplabda OB volt.

Mint ismert, 44 páros – 22 férfi és 23 női – vesz részt az MKB-Pannónia – Strandröplabda Magyar Bajnokság első, június 8–10-én rendezendő tatai fordulójában. A pénzdíjazás nem kevesebb, mint bruttó egymillió forint. A 44 páros a három állomásból álló sorozatban a Lupa-tavon rendezendő augusztusi döntőbe kerülését küzd.

Nézze meg az M1-en készült interjút Bánki Ágnessel! (kattintson)

Egy éve az akkor még háromszoros bajnok Lakatos Enikő, Lutter Eszter páros nyerte a tatai fordulót (majd a Lupa-tavi döntőt is), míg a férfiaknál a Rozgonyi Bálint, Bán Viktor kettős győzött. Címvédés ezúttal csak részben lehetséges, hiszen Lutter már Szombathelyi Szandrával szerepel, míg Bán Viktor ezúttal Jánossy Bálinttal alkot egy csapatot, Lakatos Enikő és Rozgonyi Bálint pedig nem versenyez a nyáron.

A tatai ob-fordulót ingyenesen tekinthetik meg a nézők, akiket az ország legjobb párosainak látványos játéka mellett közönségjátékok sora, tombola és egész napos élő DJ-zene vár. Aki nem tudja élőben megtekinteni a versenyt, az a döntőket megnézheti az M4 Sport televízióban, amely élőben közvetíti a finálékat, csakúgy, mint a dunaújvárosi fordulóét és a nagy döntőt a Lupa-tónál.

Az MKB-Pannónia – Strandröplabda Magyar Bajnokság 2018 dátumai és helyszínei:
június 8–10.: Tata, Tópart sétány 13. (Tv: M4 Sport)
június 29–július 1.: Nyíregyháza, Sóstói Parkfürdő (Berenát utca 1-3)
július 20–22.: Dunaújváros, Strand út 2. (Tv: M4 Sport)
Döntő
augusztus 7–12. Budapest, Lupa-tó (Tv: M4 Sport)