Egység és erő Dunaújvárosban, történelmi arany Békéscsabán

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fiú döntőjében a DSE Röplabda Akadémia legyőzte a rivális Kecskemétet, így megszerezte az aranyérmet, a lányoknál pedig a rendező békéscsabaiak hódították el az elsőséget.

A dunaújvárosi fiúk egy mérkőzésen sem találtak legyőzőre, a döntőben pedig 3-0-ra nyertek a kecskemétiek ellen.
– Az egész éves munkánk gyümölcse, hogy megnyertük a bajnokságot! Ezért dolgoztunk, és ezért érkeztünk Békéscsabára. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, akik igazi csapatként érték el ezt a sikert. A Kecskemét méltó, nemes, harcos ellenfél volt, de a mai napon a játék minden elemében felülmúltuk őket. Köszönöm az éves munkát a fiúknak, kollégáimnak és masszőrünknek! Az egység és az erő győzelme ez – mondta Tomanóczy Tibor vezetőedző.
– Nagyon pontosan, nagyon kulturáltan, minden taktikai utasítást betartva, egyszerűen pengén játszottunk. Minden játékos tudta, hogy ma csak úgy győzhetünk, ha a motiváció nem megy át idegességbe, amely sikerült is. A harmadik szett közepén megtörtént megingástól eltekintve a koncentráció nagyszerű volt. Minden játékos tudott pluszt hozzátenni, mely egységgé kovácsolódott. Ez hozta meg a mai győzelmet, melyért minden játékosnak gratulálok – tette hozzá Szabó Gábor edző.
A DSE Röplabda Akadémia: Flachner Kornél, Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Bozóki Bendegúz (liberó), Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Ambrus Bence, Juhász Barnabás, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. Edzők Szabó Gábor és Kövessy Balázs.

A lányoknál a hazaiak számítottak a torna esélyesének. Ez a tét helyenként rá is nyomta a bélyegét a játékukra, ennek ellenére a három nap során szettveszteség nélkül magabiztosan röplabdáztak, és a döntőben a csaknem 400 néző előtt játszott összecsapáson sem hibáztak. Ezzel begyűjtötték a Békéscsabai Röplabda SE történetének egyetlen hiányzó aranyérmét.
– Nagyon boldog és büszke ember vagyok ma, mert régi álmunkat váltottuk valóra. Egy olyan korosztályban sikerült nyerni, melyben az elmúlt több mint egy évtizedben sokszor hoztunk rengeteg áldozatot, ezért ez az aranyérem még hiányzott Egyesületünk vitrinjéből.Nagyon köszönöm a lányoknak az elmúlt éveket azt a rengeteg munkát amit elvégeztek azért, hogy ezen a hétvégén a legjobbak lehessenek – értékelt Nagy Attila edző.
BRSE: Boskó Ágnes, Feld Bettina, Veres Cintia, Sebestyén Flóra,Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Szűcs Gréta, Kertész Petra, Rády Boglárka, Horostyák Cintia, Gellén Viktória, Stollár Szonja. Fábián Kata. Vezetőedző:Nagy Attila, edző: Fésüs Erzsébet.