Parkröplabda és ovisport-pálya avatás Kazincbarcikán

dav

Igazi röplabdás napot tartottak szerdán Kazincbarcikán, hiszen reggel egy egész napos parkröplabda-torna vette kezdetét, majd délelőtt felavatták a város első oviröplabda pályáját is. Délután sajtótájékoztatót is tart a VRCK, ahol komoly bejelentéseket tesznek, fél hétkor pedig kezdődik a Magyarország–Horvátország férfi Európa Liga-mérkőzés.

Igazi röplabdás fővárossá vált egy napra Kazincbarcika, hiszen reggeltől estig zajlanak szerdán a különböző sportággal kapcsolatos események. A férfi bajnok és kupagyőztes csapat városában legkorábban a parkröplabdások kezdtek, akik 9 órától egész napos tornán vettek részt. Több mint ötszázan indultak a remek hangulatú megmérettetésen, amelynek győztesei ingyenjegyet kapnak a városban megrendezésre kerülő első válogatott mérkőzésre. A megmérettetésen részt vettek a VRCK bajnokcsapatának tagjai is – természetesen azok kivételével, akik a válogatottban is szerepelnek.

11 órakor a helyi Napsugár óvodában kezdődött ünnepség, ahol átadták a város első oviröplabda pályáját, az Ovi-sport Alapítvány jóvoltából. Az eseményen a Magyar Röplabda Szövetséget Ludvig Zsolt főtitkár képviselte, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy sok barcikai ovis kipróbálta már az oviröpi pályát, és bízik abban, hogy néhány év múlva az utánpótlás versenyeken is találkozhat majd ezekkel a gyerekekkel.

Az avatáson részt vett a város polgármestere, Szitka Péter, illetve a Ovisport Alapítvány képviseletében az elnök, Dr. Molnár Andrea, illetve az alapító fia, ifjabb Buzánszky Jenő. A mostani volt a hatodik oviröplabda pálya-avatás, de az első félévben összesen 58 kerül még átadásra. A pálya egyébként nem csak röplabdázásra, hanem kézi- és kosárlabdázásra és futballozásra is alkalmas, multifunkcionális létesítmény.

Fotó: Tóth Milán

A megjelentek azonnal ki is próbálták a pályát Rubint Rékával és az ovisokkal kiegészülve. Búcsúzásképpen aztán az Ovisport Alapítvány képviselői egy kis ajándékkal lepték meg a fitneszkirálynőt, a polgármestert és a főtitkár urat.

Délután a bajnok és kupagyőztes Vegyész RC-Kazincbarcika tartott sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették, hogy a klub 1+1 éves szerződést írt alá Németh Szabolccsal, aki 11 évnyi légióskodás után tér vissza a magyar bajnokságba. Emellett azt is elmondta Kárpáti László klubelnök, hogy sikerült megállapodniuk a csapat két légiósával, a macedón Vlado Milevvel és a venezuelai Carlos Julio Paez Diazzal is a folytatásról. A csapat azt tervezi, hogy idén is elindul a Közép-európai Ligában, de 99 százalék, hogy benevez a Bajnokok Ligájába is, azonban a realitás az, hogy onnan kiesve a CEV-kupában folytathatják a szereplést, s ott szeretnének inkább maradandót nyújtani.