Férfi EL: Teltház és fantasztikus hangulat várható a magyar-horvát meccsen Kazincbarcikán

dav

Megtartották a szerdai magyar-horvát férfi röplabda Európa Liga-mérkőzés hivatalos felvezető sajtótájékoztatóját a találkozó helyszínén, Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban. A magyar válogatott számára az utolsó esélyt jelenti ez a mérkőzés a csoportból való továbbjutásra. Bogdan Tanase szövetségi kapitány és a válogatott játékosa, Blázsovics Péter szerint mindent megtesz majd az együttes a sikerért. Hozzátették viszont, hogy ez még továbbra is a tesztelés időszaka, a csúcsformát az augusztusban kezdődő Eb-selejtezőkre  kell elérnie a válogatottnak.

Örülünk és boldogok is vagyunk, hisz Kazincbarcikán most először játszik tétmérkőzést a magyar férfi röplabda-válogatott – mondta Kárpáti László a Vegyész RC Kazincbarcika elnöke. Hozzátette: – Kazincbarcikán több évtizedre visszamenő hagyományai vannak a röplabdasportnak, s biztos benne, hogy ezúttal is nagyszerű hangulat várja majd a csapatokat. A város egyébként már nagyon készül a szerdai napra, ami egyben a kihívás napja is, és ebből az alkalomból az MRSZ segítségével egy parkröplabda-bajnokságra is sor kerül délelőtt 10 órai kezdettel.

Bogdan Tanase szövetségi kapitány optimistán nyilatkozott, s győzelmet vár csapatától annak ellenére, hogy az első három mérkőzését elveszítette a válogatott. Mint mondta: rengeteg a fiatal játékos a keretben, de védekezésben és támadásban is lát pozitív jeleket, s úgy véli,  jó úton jár az ez együttes. A rossz kezdés miatt sajnálja a magyar szurkolókat, s épp ezért mindent megtesznek majd, hogy a horvát ellen a lehető legjobb tudásuk szerint röplabdázzanak.  Kiemelte, hogy a hazai pálya és a közönség buzdítása sokat jelenthet majd a meccsen.

A válogatottban négy kazincbarcikai játékos is szerepel, köztük Blázsovics Péter, aki a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Kazincbarcikán minden meccsen élmény pályára lépni, hisz nagyszerű a hangulat minden találkozójukon, s reméli, hogy ez a horvátok elleni válogatott összecsapáson is így lesz. Ő is elmondta, hogy fiatalokból áll a magyar csapat, de mindent megtesznek azért, hogy felvegyék a versenyt az esélyesebbnek tartott horvátokkal.

A Don Bosco Sportközpont már készen áll a mérkőzésre…

A szerdán 18 óra 30 perckor kezdődő Magyarország-Horvátország férfi röplabda Európa Liga-mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.