Negyven magyar strandröpis Bibiónéban

A hét végén rendezik meg az immár hagyományos Beach Volley Marathont az olaszországi Bibiónéba, ahol idén is nagyjából ezerötszáz játékos teszi próbára tudását, köztük ezúttal negyven magyar is.

 

Remekül sikerült a tavaly őszi torna a mieinknek (egy évben kétszer is megrendezik a versenyt, előbb májusban, majd szeptemberben), hiszen férfi hármasban ezüstéremig jutott a Soós Izsák nevével fémjelzett csapat, míg párosban először állhatott magyar versenyző dobogóra: Lakatos Enikő és Lutter Eszter harmadik lett a nőknél, a férfiaknál pedig Kovács Boldizsár és Lukács Róbert zárt az ötödik helyen, ami ugyancsak a legjobb magyar férfiszereplés.

Az akkorihoz képest több mint háromszor annyi induló adta be a nevezését most – nem csoda, hogy strandröplabda pályák vannak végig a tengerparton, ameddig a szem ellát: a férfiaknál majdnem félezer, a nőknél pedig majdnem 300 páros méri majd össze az erejét, ahol az első nap 32-es tábláinak első két helyezettjei jutnak be biztosan a második napi főtáblára.

Az őszi, rekordot jelentő, majdnem harminc magyar induló létszáma is jelentősen nőtt, idén számításaink szerint negyven honfitársunk indul majd a pénteken kezdődő páros versenyen, köztük a férfiaknál a már fentebb említett őszi ötödik Kovács/Lukács duó, de itt lesz a tavaly két korosztályos MEVZA-tornát nyerő, ifjúsági Eb-kilencedik Hajós Artúr és Stréli Bence, akik az ifjúsági olimpia selejtezőjének harmadik körére készülnek. A tavalyi itt ezüstérmes hármasból most Farkas Tamás indul, valamint a februári hóröplabda országos bajnokság bronzérmeseinek, Molnár Zoltánnak és Pető Leventének is szurkolhatunk.

A lányoknál az összes hóröpis dobogós az indulók között található: így például a két bajnoknő is, igaz, homokon más párral indulnak. Győri Panni a két évvel ezelőtti strandröpi ob-bronzos Dénesi Brigittával (ők ősszel a kilencedik helyen zártak Bibionéban), míg Lutter Eszter a korábbi kétszeres bajnok Szombathelyi Szandrával, akivel szerdán még a luzerni három csillagos World Tour-versenyen szerepeltek. A hóröpi ob-n az U20-as bajnok Harmat Borbála és Orbán Orsolya volt az ezüstérmes, míg a bronzot az a Katona Janka és Sákovics Virág szerezte meg, akik tavaly itt kilencedikek lettek. Lesz tehát idén is kikért szurkolnunk…

 

A magyar indulók, férfiak:
Marton/Keresztes (1. tábla)
Farkas/Decker (2.)
Máté/Szalai (2.)
Domokos/Farkas (3.)
Molnár/Pető (4.)
Kovács/Lukács (5.)
Gergő/Borsy (7.)
Hajós/Stréli (14.)
Bartók/Tereki (15.)
Kun/Serfőző (16.)

Nők:
Kaszás/Sipos (1.)
Brányi/Grossmann – német (2.)
Vida/Ambrus (3.)
Dénesi/Győri (3.)
Katona/Sákovics (3.)
Szombathelyi/Lutter (4.)
Kincses/Páli (4.)
Kolada/Amaro – amerikai (4.)
Harmat/Orbán (5.)
Ördög/Szokol Humay (6.)
Witz/Antal (7.)