Újpestre került a női Extraliga bronzérme

AZ UTE szerezte meg a női Extraliga harmadik helyét, miután a Jászberény elleni párharc harmadik mérkőzését is megnyerte. A hétfő délutáni, fővárosi összecsapást magabiztosan hozták a lilák 3:0 arányban. 

Női Extraliga, a 3. helyért, 3. mérkőzés:

UTE-Jászberény Volleyball Team 3:0 (21, 17, 28)

Megyeri ú., 300 néző. V.: Szabó P., dr. Árpás.

UTE: Hiruela 3, Cross 14, Bleicher R. 4, Da Silva 11, Bezsandolszka 7, Bosio 21. Csere: Kötél (liberó), Szűcs K. 3. Vezetőedző: Horacio Bastit.

Jászberény: Miklai 12, Ivonkina 12, Borsos 1, Miranda 5, Pintér A. 14, Adamenya 1. Csere: Lékó (liberó), Bleicher N. 2. Vezetőedző: Deme Gábor.

A párharc végeredménye: 3-0 az UTE javára.

 Horacio Bastit: Sikerült teljesítenünk a szezon előtt kitűzött célunkat azzal, hogy a legjobb három között végeztünk. Furcsa mérkőzés volt, hiszen ezúttal épp az egyik legnagyobb erősségünk, a nyitás ment kevésbé jól, mint általában. Örülök, hogy ennek ellenére győzni tudtunk. A harmadik szettben is vezettünk öt-hat ponttal, de aztán talán megéreztük, hogy közeleg a szezon vége. Ez elvitte egy kicsit a koncentrációnkat, de a lényeg, hogy nyertünk.

Deme Gábor: A három mérkőzés közül ma játszott legjobban az Újpest. Gratulálok a bronzérméhez, megérdemelten szerezte meg. Az egész éves teljesítményünkre büszkék lehetünk, hiszen mindkét sorozatban – a bajnokságban és a Magyar Kupában is – csak három csapat volt jobb nálunk. Három éve kiderült, hogy a Jászberénnyel mindig számolni kell az első négy között.