Történelmi szezont zárhat a Fatum Nyíregyháza együttese

Kilenc év után játszik ismét bajnoki döntőt a nyíregyházi női röplabdacsapat. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc május elsején 17 órakor indul a címvédő Linamar-Békéscsaba otthonában, és a Nyírségben azt mondják: ha a Magyar Kupa döntőjében összejött a nagy bravúr, miért ne sikerülhetne megtréfálni a BRSE együttesét a bajnoki fináléban is. Beharangozó, 2. rész

A szabolcsi sportbarátok úgy gondolják, történelmi szezont írhat a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata, amely a régi időket idézi szereplésével. A nyírségiek a bravúros érdi kupagyőzelem után újabb nagy tettet hajtottak végre: előbb a Vasas elleni negyeddöntőt, majd az UTE elleni elődöntőt húzták be vereség nélkül, így eljutottak a bajnoki fináléig. Az alapszakasz-második újpestieket ráadásul kétszer sikerült idegenben legyőzniük. A nyíregyházi klub 2007-ben szerezte meg utoljára a bajnoki címet, két esztendővel később pedig ezüstérmet szerzett. A lányok egy évvel ezelőtt bronzéremmel zártak, az idén pedig a legrosszabb esetben is második hely lesz a vége.

A döntőben a címvédő Békéscsaba lesz az ellenfél, amelyet a Magyar Kupa-fináléban meglepett a Nyíregyháza. A bajnokságban azonban nem egy találkozó dönt a győztes kilétéről, hanem három mérkőzést szükséges behúzni a végső sikerért.

„ A Békéscsaba a favorit, amelyet egyszer legyőztünk, de ebből nem szabad messzemenő következtés levonni – fogalmazott Hollósy László, a Fatum vezetőedzője. – Nekünk az a dolgunk, hogy becsületesen felkészüljünk, a maximumot nyújtsuk, majd kiderül, ez mire lesz elég. Mivel sportemberek vagyunk, természetesen nyerni akarunk, és annyit azért ígérhetek, hogy meg akarjuk szorítani őket.”

És még valami, amibe a szabolcsiak belekapaszkodhatnak: Hollósy Lászlóval még nem veszített találkozót a Nyíregyháza… A BRSE csapata viszont hazai pályán hosszú évek óta veretlen a magyar bajnokságban. Kedden 17 órától kiderül, melyik csapat szép sorozata szakad meg.

A három nyert mérkőzésig tartó finálé első négy meccsének menetrendje:

2018.05.01. 17.00 Linamar-BRSE – Fatum-Nyíregyháza
2018.05.04. 20.00 Fatum-Nyíregyháza – Linamar-BRSE
2018. 05.07. 20.00 Linamar-BRSE – Fatum-Nyíregyháza
2018.05.11. 18.00 Fatum-Nyíregyháza – Linamar-BRSE