Jókay Zoltánt Kőnig Gábor váltja a Vasas kispadján

Szűk szavú közlemény jelent meg a Vasas Óbuda női röplabdacsapatának honlapján, a casasvolleyball.hu-n.

 

„A Vasas Röplabda Kft. többségi tulajdonosa, Jámbor János, valamint a Kft. vezetősége döntésének értelmében az MTK Budapest elleni osztályozón Jókay Zoltán helyett az eddigi másodedző, Kőnig Gábor irányítja vezetőedzőként a Vasas Óbudát.

A szakosztály a továbbiakban az osztályozóra történő zavartalan felkészülésre, illetve az ottani sikeres szereplésre koncentrál, így az edzőváltással kapcsolatos minden további kérdésre a bajnokság vége után állnak rendelkezésre mind a szakmai stáb tagjai, mind a játékosok.”

 

Az egy éve még bajnoki és kupadöntőt játszó piros-kékek idén a harmadik helyen végeztek a Magyar Kupában, és nemhogy 11 év után először biztosan nem szereznek érmet a bajnokságban, de 2002 óta először még a négy közé sem sikerült bejutniuk.

Jókay Zoltán 14 éve irányította a Vasast, amellyel 8 kupagyőzelmet és négy bajnoki címet szerzett. Utódja, az eddigi másodedző, Kőnig Gábor, a múlt héten még a magyar női ifjúsági válogatottat irányította a szófiai Európa-bajnokságon, ahová kilenc év után vezette ki a korosztályos csapatot. A Vasas pénteken játssza első mérkőzését az MTK ellen, ahol az extraligában maradás a tét a számukra.