Kaposvár vagy Kecskemét? Hétfőn este megkapjuk a választ!

A hétfőn 20 órakor kezdődő HÉP Kecskemét – Fino Kaposvár mérkőzésen dől el, melyik csapat kerül be a bajnoki döntőbe a férfi röplabda élvonalban. Négy mérkőzés után 2-2 a párharc állása, és az eddig látottak alapján az ötödik összecsapás is kétesélyes.

Az elődöntő első és második mérkőzése összességében az előzetesen vártak szerint alakult, aztán a címvédő Fino váratlan győzelmet aratott az alföldiek otthonában. Ezen a meccsen a Kecskemét egyik játszmában sem jutott el a 20. pontig, így sokan arra számítottak, hogy a csütörtöki, negyedik találkozón, saját otthonában behúzza az újabb győzelmet a Demeter-legénység. Ehhez képest a vendégek fegyelmezett játékkal magabiztosan nyertek 3-0-ra.

„Sokan felvetették a kérdést, hogy tudunk-e megint olyan játékot bemutatni, mint legutóbb a Kaposvár otthonában – mondta Sasa Nedeljkovic, a HÉP Kecskeméti RC vezetőedzője az egyesület hivatalos honlapján. – Én azt mondom, hogy még egy lapáttal rá kell tenni, és akkor biztosan mi játszhatjuk majd a döntőt. Fontos volt, hogy lélekben felrázzuk magunkat, erre nagyon jól reagáltak a fiúk, igazi csapatként küzdöttek. Nem kis teher volt pedig rajtunk, de mindvégig úgy éreztem, hogy ez nem nyom le, hanem ellenkezőleg, felpörgetett bennünket. A hangulat kiváló az öltözőben és azon kívül is, így bizakodva várhatjuk a hétfői derbit.”

A kaposváriak a saját helyzetüket nehezítették meg azzal, hogy 2-1-es vezetés után hazai környezetben botlottak. Az ötödik mérkőzés előtt azonban ők is bizakodnak.
„Jó néhány nagy csatát megvívtunk már az elmúlt években, így jól tudjuk, hogy a rájátszásban bármi megtörténhet – fogalmazott Demeter György, a Fino vezetőedzője. – Tanulságos volt a negyedik mérkőzés, és bízom benne, hogy hétfőn este, Kecskeméten kevés hibával és nagy akarattal játszunk majd. Gyorsan el kellett felejteni, ami csütörtökön történt, ráadásul jól tudjuk, hogy egyszer már sikerült idegenben megvernünk a Kecskemétet. Most is erre számítunk. Nekünk a saját játékunkat kell újra helyre tenni, és mentálisan erősnek kell lenni.”
A kaposváriak dolgát nehezíti, hogy a bolgár ütő, Nikolov csütörtökön bokasérülést (külső bokaszalag-szakadás) szenvedett, így még kérdéses a játéka. A hétfő esti találkozót élőben közvetíti az M4Sport televíziós csatorna.