Nyert a TF, a Palota játszik osztályozót

A női NB I-ben maradásért és az NB I-be jutásért játszanak a hétvégén. Az ötödik helyért lejátszott mindent eldöntő mérkőzést végül a TFSE nyerte, így eldőlt, hogy a Palotának kell majd játszania osztályozót az NB II-es döntő harmadik helyezettjével. Itt már lejátszottak két mérkőzést, s miután a Balatonfüred a Kecskemétet és a DVTK-t is legyőzte, így ők már biztosan az élvonalban folytatják. A harmadik hely sorsa a vasárnapi HÉP-Röpke – DVTK találkozón dől el.

 

Női NB I, az 5. helyért, 3. mérkőzés:

TFSE – PALOTA 3:1 (–19, 20, 14, 17)

Budapest, Győri út, 50 néző. V: Szarka, Halász E.

TFSE: Kolada, Poór, Villám Cs., Imreh, Zolnai, Amaro. Csere: Horváth, Canelle (liberók), Zgyerka-Édes, Dobó. Vezetőedző: Molnár István.

PALOTA: Hadnagy B., Király, Várhegyi, Durst, Mester, Misinszki. Csere: Gazsi (liberó), Vígh, Pilissy, Bodnár, Lászlop. Vezetőedző: Glózik János.

Molnár István: – Az első játszmában jobban izgult a csapat a kelleténél, a pocsék nyitásfogadásunk megbosszulta magát. A második szettől szerencsére sikerült rendezni a sorainkat, feljavultak a nyitásaink és a védekezésünk is jobb lett. A hatékonyabb támadásainkat rendszeresíteni tudtunk, elégedett vagyok a lányokkal mentálisan és fizikálisan is.

Glózik János: – A megnyert első szett után sajnos az edzéshiányunk kijött a mérkőzésen, játékosaimmal munkahelyi és iskolai elfoglaltságuk miatt nem tudtunk sokat edzeni a héten. Ez nagyban befolyásolta a mérkőzést, hiszen hullámzó teljesítményt mutattunk be nyitásban és nyitásfogadásban is. A második szettől kezdve nem tudtunk mit kezdeni a TFSE fizikális fölényével. Gratulálok az ellenfélnek.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcot a TFSE nyerte 2–1-re.

 

Női NB II-es döntő:
Szent Benedek-Balatonfüred – HÉP-RÖPKE 3:2 (–19, –21, 19, 18, 10)
Szent Benedek-Balatonfüred – DVTK 3:0 (20, 20, 18)

A Balatonfüred megnyerte a döntőt és a következő idényben az NB I-ben folytathatja, a másik feljutó helyet a vasárnapi HÉP-RÖPKE – DVTK mérkőzés győztese szerzi meg, míg a vesztes a Palotával játszik osztályozót.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
13:00 MAFC BME – MÁV Előre (férfi NB I, az 5-8. helyért); Sződliget utca
13:00 HÉP-RÖPKE – DVTK (női NB II, döntő); Izsák
15:00 Sümeg – DEAC (férfi NB I, a 9-11. helyért)
16:00 Dunaferr – Szolnok (férfi NB I, az 5-8. helyért)
19:00 Magyarország – Fehéroroszország (női U17-es Európa-bajnokság); Szófia